Annons:

Nyförvärvet imponerade direkt: ”Kan inte bli så mycket bättre”

Johan Schreiber gjorde en stark debut i Vimmerby och krönte insatsen med ett mål och en assist. Foto: Ossian Mathiasson

Nyförvärvet imponerade direkt: ”Kan inte bli så mycket bättre”

Phil Horsky har hyllat Vimmerby Hockeys senaste värvning Johan Schreiber. Nye forwarden gjorde ingen besviken i sin debut. 
– Det kan inte bli så mycket bättre, säger Johan Schreiber. 

Annons:

För en vecka sedan blev Johan Schreibers övergång till Vimmerby Hockey helt klar. Han har haft en träningsvecka med sin nya klubb och Phil Horsky, tränare i VH, har lovordat den nya forwarden som har placerats i kedjan med Philip Rondahl och Sebastian Widmar. 

Nya kedjan hittade rätt

Den offensivt skicklige forwarden Johan Schreiber var en av många spelare som imponerade när VH slog Kallinge/Ronneby med övertygande 7–2 i återstarten efter det långa coronauppehållet. 

– Det kan inte bli så mycket bättre. Jag har visserligen dålig koll på Hockeyettan och KRIF så vi ska kanske inte lägga för stora värderingar över den här insatsen. Vi får ta nya tag på söndag. Vi behöver vinna några matcher för att hålla oss över strecket och gå till allettan, säger Johan Schreiber. 

Den nya kedjan med Widmar, Rondahl och Schreiber har direkt hittat en bra kemi och låg bakom flera av målen i utklassningssegern. 

– Det är två smarta ishockeyspelare (Widmar och Rondahl) så det har inte varit några problem alls. Powerplay funkade direkt så det kan inte bli så mycket bättre. 

Målskytt i debuten

Halvvägs in i matchen krönte nyförvärvet sin fina debut med att göra 5–1-målet då han kom fri med målvakten och sprätte upp pucken i nättaket. Han var med i förarbetet till 1–0 och assisterade till 4–1. 

– Jag är väl inte jättenöjd med min insats men det var i alla fall skönt att sätta dit en puck. Det gör mycket för självförtroendet. Sedan är det mycket med system och sådana bitar som man ska lära sig, det är alltid skönt att börja med ett mål. 

Är Vimmerbys spelsätt något som passar dig?

– Det är perfekt för mig. Vimmerby spelar med mycket rörelse. Man får spela på sina skickligheter och styrkor. Jag är mycket imponerad av laget. Det är bra passningskvalité och alla spelare har en väldigt bra individuell skicklighet. 

"Höll inte så hårt i klubban"

Han beskriver sig själv som en rivig och snabb forward som kan skapa ytor för sina medspelare. 

– Farten är min främsta egenskap, jag är väl ingen snajper om jag säger så. Jag är rätt snabb i riktningsförändringarna och rivig runt kassen. 

Vad betyder en stark debut i en ny klubb för självförtroendet?

– Det gör jättemycket. Man brukar alltid vara lite nervös när man spelar i en ny klubb men jag har fått ett bra välkomnande här i Vimmerby så jag höll inte så hårt i klubban. Jag kände mig avslappnad och det är ett jäkla bra gäng. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt