VIMMERBY UPP PÅ ALLETTAN-PLATS INFÖR JULLEDIGHETEN

Vimmerby Hockey vann med 3–0 mot Borås i kvällens match. Foto: Ossian Mathiasson

Vimmerby Hockey var i behov av tre poäng mot nästjumbon Borås HC. En stark andra halva av matchen gav full pott och en plats i allettan inför den kommande julledigheten.

Vimmerby Hockey tog tre mycket välbehövliga poäng i kvällens hemmamatch mot Borås HC och kan fira jul som innehavare till en plats i allettan.

En mållös och icing-präglad första period var inte så mycket att skriva hem om trots att Vimmerby vaskade fram de bästa halvchanserna.

Nymans första mål på länge

Borås inledde de första minuterna i andra perioden piggt och hade flera chanser i ett och samma anfall innan Vimmerby kontrade och fick in det förlösande ledningsmålet. Gustav Jansson slog en fin sidledspassning som Ludvig Vännström förvaltade på bästa sätt och gjorde 1–0. 55 sekunder senare utökade Vimmerby sin ledning till 2–0. Jonas Nyman, som inte har gjort mål sedan hemmamatchen mot Kalmar HC den 28 oktober, fick till en styrning framför mål som ställde gästernas mål.

Vimmerby dominerade allt i spel- och chansväg i sista perioden. Kedjan med Pierre Gustavsson, Gustav Jansson och Ludvig Vännström, som såg till att bryta dödläget med 1–0 i andra perioden, fick mycket förtroende och svarade för ett fint anfall som ledde fram till 3–0.

Värt att notera är att Pierre Gustavsson var med i förarbetet vid alla mål och gjorde tre assistpoäng.

Vimmerby är ny tabellfyra i Hockeyettan Södra och klev därmed upp på allettanplats med sina 33 poäng. Laget går på ledighet i några dagar innan länsderbyt mot Nybro Vikings på annandag jul.

Fakta

Vimmerby–Borås 3–0 (0–0, 2–0, 1–0)

Andra perioden: 1–0 (32.00) Ludvig Vännström (Gustav Jansson, Pierre Gustavsson), 2–0 (32.55) Jonas Nyman (Pierre Gustavsson, Olle Hellström)

Tredje perioden: 3–0 (43.39) Gustav Jansson (Pierre Gustavsson, Ludvig Vännström)

Skott: 37–19 (7–5, 13–5, 17–9)

Utvisningar, Borås: 3x2 min