Annons:

Horsky inför viktiga matchen:

Phil Horsky vet precis hur Nybro spelar. Foto: Arkivbild

Horsky inför viktiga matchen: "Vi vet hur de spelar"

Efter lite julmat och tid för familjen är Phil Horsky igång med förberedelserna inför Nybro Vikings. Matchen är oerhört viktig för VH:s vidkommande.
– Vi vet hur de spelar, säger tränaren Phil Horsky.

Annons:

Den 22 december tog Vimmerby Hockey en viktig trepoängare hemma mot Borås. Några dagars julfirande väntade för spelarna – men redan i morgon är det dags för match igen.

Då väntar Nybro Vikings på bortais i en match om extremt betydelsefulla poäng i kampen om en Allettanplats.

– Varje match är slutspelshockey. Varje byte och varje period kan vara skillnaden. Det är bara att njuta av det här och se det som ett privilegium. Det är inte många som är i den här sitsen, säger VH-tränaren Phil Horsky. 

Med matchen mot Nybro har VH fyra matcher kvar och samtliga dessa ska avklaras på bara några dagar. 

– Det är så det är. Vi kan inte ändra situationen, vi måste gilla läget. Nu har alla haft några dagar hemma och kunnat vila upp sig och fått med sig energi. Det är positivt.

"Vi vet hur de spelar"

Phil Horsky har själv haft en lugn jul.

– I går var det bara familj och i dag har jag kollat på Nybro. Det är inget nytt, vi vet hur de spelar. Det är lite motsatsen mot Borås. De är stabila, backar hem och ger inte mycket. Ibland är de lite passiva och avvaktande. 

VH kommer med stärkt självförtroende efter 3-0-segern mot Borås.

– Jag tyckte mycket om vårt spel mot Borås. Det mentala modet och att vi kontrollerade spelet ju längre matchen gick. Det var en av de mest mogna prestationerna vi gjort. Det var verkligen kul att se. Det kommer krävas i morgon också, att vi är på den nivån som mot Kallinge och Borås. 

Vimmerby ställer upp med samma lag och Tomas Rydén vaktar kassen.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt