Annons:

Horsky efter derbyförlusten:

Kalmar besegrade Vimmerby i länsderbyt. Foto: Arkivbild

Horsky efter derbyförlusten: "Måste vara hetare"

Både Nybro och Halmstad förlorade. Vimmerby hade ett drömläge att säkra en Allettanplats – men föll i länsderbyt mot Kalmar.
– Vi måste vara hetare, säger VH-tränaren Phil Horsky efter 2-1-förlusten.

Annons:

Vimmerby Hockey kunde ha säkrat en plats i Allettan. Då hade man behövt ta tre poäng borta mot Kalmar HC. Men det blev förlust i länsderbyt mot Kalmar. 

– Det var en mindre bra första period av oss. Vi saknade energin och gjorde inte vad vi ville varken energi- eller spelmässigt. Andra är vår bästa period. Då har vi mycket vilja och massor av chanser att leda med 2-1. Men målen man inte gör, de får man emot sig. Vi var bra första 15 minuterna i tredje också, men vi är inte i skottlinjen där och Rydén (Tomas) såg ingenting. Det är synd. Vi hade gott om chanser att ta ledningen, men det är ett skott som är skillnaden, säger VH-tränaren Phil Horsky.

"Ändrar ingenting"

Vimmerby låg under med 1-0 efter den första perioden, men kvitterade genom Johan Schreiber i den andra akten. Men det blev Kalmar som drog det längsta strået. Vimmerby saknade varken lägen att göra 2-1 eller kvittera Kalmars ledning sent i matchen.

– Deras målvakt gör en bra match, han står på huvudet. Samtidigt gör vi det för enkelt, vi måste vara hetare helt enkelt. Spelmässigt tycker jag att vi gör många bra saker, men det lilla extra saknades. Vi måste äta pucken, ta det här skottet och göra de här målen offensivt. Det saknades. Men det var en jämn match och det kunde ha gått åt vilket håll som helst. Vi måste upp framför kassen och vara lite mer rejäla. 

Att både Nybro och Halmstad förlorade var förstås viktigt för Vimmerby, som kanske ändå måste besegra Halmstad på bortais.

– Det skiter jag i. Hade vi vunnit hade vi varit klara, så det ändrar ingenting. Vi har chansen på söndag ändå. Vi måste spela som i andra, lite grinigt, mycket skridskoåkning. Det saknades i första. 

Mer slutspelshockey?

– Vi spelade slutspelshockey, men alla behöver göra det hela tiden och från början. 

Vad behöver ni främst förbättra mot Kalmar?

– Först och främst måste vi börja bättre. Några måste vara med mer från början. Det är mitt jobb att se till att alla är redo från början. Men vi måste vara lite hetare och gå dit i situationerna.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt