Annons:

Avgörande match för VH:

Phil Horskys Vimmerby Hockey har säkrat en plats i allettan vid seger i dagens match mot jagande Halmstad. Foto: Ossian Mathiasson

Avgörande match för VH: "Får inte bli skrämda för att vi måste vinna"

Seger under ordinarie tid eller i förlängning mot Halmstad Hammers gör att Vimmerby Hockey har säkrat en plats i allettan. 
– Det blir säkert mycket desperation från båda håll men vår fördel är att vi kan vara lite mer avslappnade, säger tränaren Phil Horsky. 

Annons:

Vimmerby Hockey åkte på en tung uddamålsförlust i senaste matchen mot Kalmar HC och kunde ha säkrat sin allettanplats vid seger då Nybro och Halmstad förlorade sina respektive matcher.

Nu har Vimmerby Hockey laddat om för den sista grundseriematchen mot Halmstad och mycket står på spel. 

Nybro Vikings slog Kallinge/Ronneby och säkrade en plats i allettan på lördagen, vilket innebär att det finns en plats kvar till allettan. Vimmerby och Halmstad gör upp om den femte och sista allettanplatsen och möts i Halmstad i dag. 

– Jag tror att det blir en jämn match med mycket känslor. Det är så mycket som står på spel. Det är klart att vi måste vinna men Halmstad måste vinna lite mer med tanke på att de har ytterligare en match kvar att spela. Det blir säkert mycket desperation från båda håll men vår fördel är att vi kan vara lite mer avslappnade. Vi är medvetna om att det är deras sista chans men vi är också medvetna om att det är vår sista match. Det finns inget att spara på. Vi ska köra och tänka på det bra vi har gjort i de senaste matcherna. Efter coronauppehållet har vi stundtals spelat riktigt bra hockey och när vi får igång vårt spel så har vi en mycket bra chans. Jag tror mycket på mitt lag, säger Phil Horsky, tränare i Vimmerby Hockey. 

"Får inte bli skrämda"

Det har varit mycket hockey för Vimmerby Hockey på sistone och nu är det bara en grundseriematch som återstår. 

Om Vimmerby vinner under ordinarie tid eller i förlängning kan laget jubla över en plats i allettan. Halmstad, med två matcher kvar att spela, är tvungna att vinna mot både VH och Troja/Ljungby för att passera VH och ta den sista platsen. 

– Det är klart att man vill spela i allettan men det är inte slutet av världen om vi inte tar oss dit. Vi visste att det skulle bli en tajt serie och man kan inte stressa upp sig med tanken på att vi har en måstematch igen. Det hade vi i början av säsongen också när vi mötte Tyringe på bortais. Jag brukar säga att vi är privilegierade för att stå inför sådana matcher. Vi är med i racet och har allt i egna händer. Vi får inte bli skrämda för att vi måste vinna, vi måste ingenting. Vi måste förbereda oss och göra det bästa vi kan, det måste vi göra. Sedan får vi se hur det går. 

Oscar snart tillbaka

VH har samtliga spelare tillgängliga förutom Max Popovic och Oscar Gustafsson. 

– De är inte tillbaka. Oscar är tillbaka när det blir spel i allettan eller i fortsättningsserien. Han är på is utan kontakt. Popovic får all tid som han behöver men det dröjer innan han kan spela igen. 

VH har tränat lördag eftermiddag och söndag förmiddag inför den spännande avslutningsmatchen i grundserien. 

– Det har varit mycket hockey över jul och nyår så det kändes bra att vi fick vila i två dagar och dra igång på lördagen. Det har varit bra för grabbarna att få lite distans och återhämtning då många spelare har haft mycket istid. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt