Annons:

Äntligen fick VH-profilen göra sitt första SHL-mål

Den förre Vimmerby Hockey-forwarden Jesper Kokkonen har nu äntligen fått göra karriärens första SHL-mål för sitt HV71. Foto: Arkivbild

Äntligen fick VH-profilen göra sitt första SHL-mål

Chanser har sannerligen inte saknats, men pucken har inte velat leta sig in. Så gissa om den förre VH-forwarden Jesper Kokkonen både var glad och lättad när han i går äntligen fick sätta karriärens första SHL-mål?

Annons:

2015 värvade Vimmerby Hockey forwarden Jesper Kokkonen från Huddinge. I VH blev den vasse målskytten snabbt en stor publikfavorit, och under de tre säsongerna han stannade i klubben gjorde han närmare 120 matcher och ungefär lika många poäng.

Efter två framgångsrika säsonger i allsvenska BIK Karlskoga höll sig SHL-klubben HV 71 framme och signerade Kokkonen inför den här säsongen.

 "Kommer inte naturligt" 

Den förre VH-profilen har fått mycket beröm för sin premiärsäsong i SHL, men målmässigt har det gått för Jesper som det har gått för HV71 i stort – tungt.

– Jag vet inte vad det beror på. Jag är ju van vid att göra mycket mål, och när man väl kommer in i ett stim så tänker man inte alls, utan allt går in. Tyvärr är det lätt hänt att det är precis tvärtom när man inte gör mål – man funderar lite extra, letar efter känslan och det kommer inte naturligt, säger Jesper Kokkonen.

"Oerhört skönt" 

På torsdagen, i HV71:s 31:a match för säsongen, kom så äntligen det hett efterlängtade första målet från Kokkonens klubba.

– Det var oerhört skönt, men ännu skönare att vi vann (4-2 mot Färjestad).

Har det varit frustrerande att inte få spräcka målnollan?

– Ja så är det, men jag tycker ändå att jag har varit där. Jag har haft massor med frilägen och klara chanser under säsongen. Nu får vi hoppas på en ketchupeffekt och att det vänder.

Hur stor skillnad är det att spela i SHL jämfört med i de lägre serierna?

– Det är mycket tajtare och de där extra dribblingarna har man inte tid med här. När man väl har ett läge gäller det att trycka dit pucken. Jag tycker ändå att jag har tagit steget till SHL på ett bra sätt, nu gäller det bara att fortsätta utvecklas.

Följer Vimmerby Hockey 

För HV71 har säsongen varit nattsvart. För närvarande ligger laget på tolfte plats, bara en placering och en poäng före Brynäs som ligger under det negativa kvalstrecket. HV71 har dessutom fem matcher fler spelade än Brynäs.

– Vi förväntade oss nog att hålla till i toppen och trumma på där, men nu har vi hamnat i den här situationen och då får vi ta det därifrån. Det är många matcher kvar och förhoppningsvis kan vi vända det här till något bra. I går kuggade alla kedjor i bra, så förhoppningsvis kan vi börja bygga på en segerrad nu, säger Jesper Kokkonen.

Först väntar dock fredagskvällens möte mellan Vimmerbys och Mariestad för Jesper.

– Jag följer både VH och Karlskoga noga. Det är två klubbar som betyder oerhört mycket för mig  och där jag trivdes fantastiskt bra.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt