Annons:

Rydén storspelade när Mariestad tryckte på:

Tomas Rydén efter en av alla räddningar mot Mariestad. Foto: Ossian Mathiasson

Rydén storspelade när Mariestad tryckte på: "Därför jag är här"

Gustav Bågenvik gjorde en stark match mot Huddinge. Mot Mariestad var Tomas Rydén tillbaka mellan stolparna – och gjorde flera avgörande räddningar i 2-1-segern.
– Det är därför jag valt den positionen och därför jag är här, säger Rydén.

Annons:

Att Tomas Rydéns målvaktsspel håller hög klass är VH-publiken bortskämda med. Mot Mariestad blev han tungan på vågen i slutskedet av matchen när Mariestad tryckte på för ett kvitteringsmål.

Med en halvminut kvar fick gästerna en trippelchans och bänken jublade till och med för mål. Rydén var dock omutlig i det läget.

– Det blev svettigt till slut, säger Tomas Rydén.

Hur nära var det där?

– Det var ganska nära om jag ska vara ärlig. Skönt att kunna steppa upp där, det är därför jag har valt den positionen och därför jag är här. Jag vill göra de avgörande räddningarna och se till att vi får tre poäng. 

Gustav Bågenvik gjorde en bra match mot Huddinge. Känns det som att konkurrensen hårdnat?

– Kul för "Bågen" att göra en bra match. Det sporrar mig ännu mer, det blir som du säger. Jag vill bevisa ännu mer att jag ska spela. Vi sporrar varandra, så det är klart att det hjälper.

"Alla dagar i veckan"

Totalt blev det 23 räddningar för Rydén i segermatchen mot Mariestad. 

– Jag tycker vi har väldigt bra koll på den första perioden. Sedan kommer Mariestad in i tempot, de är duktiga. Men jag tycker vi gör en bra match i 60 minuter. Det är väldigt skönt, för vi har haft tunga dippar i andra och tredje tidigare.

VH har plockat in ett flertal spelare på slutet och Tomas Rydén har en bra känsla kring truppbygget.

– Vi börjar få spelet att sitta mer och mer och alla nya har bra energi och har kommit bra in i gruppen. Det ser spännande ut. 

Sex av nio poäng hittills. Är du nöjd med det?

– Absolut, sex av nio möjliga hade vi tagit alla dagar i veckan innan Allettan började. Nu gäller det att inte slå sig till tro, det är bara att bygga vidare.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt