Annons:

Tung avslutning fällde VH:

Phil Horsky var riktigt stolt över VH-insatsen.

Tung avslutning fällde VH: "Stolt över hur vi spelade"

Vimmerby Hockey föll med 4-2 borta mot Karlskrona HK. Avgörandet kom i powerplay för KHK – en utvisning som Phil Horsky hade lite svårt att förstå.
– Det blir matchen tyvärr, säger VH-tränaren.

Annons:

I två perioder såg Vimmerby Hockey ut att ha full kontroll på matchen mot Karlskrona HK. Men den sköra 2-1-ledningen skulle inte räcka. 

Tre mål av KHK i den tredje akten avgjorde matchen. KHK:s 3-2-mål i numerärt underläge när Jakob Karlsson satt utvisad blev avgörande. En utvisning Phil Horsky inte var helt nöjd över.

– Det är en jättekonstig utvisning på "Jagge". Sedan kan vi lösa det bättre i boxen, det vet vi. Det är en väldigt billig utvisning och det blir matchen tyvärr. Det är synd, säger VH-tränaren. 

"Stolt över hur vi spelade"

Vimmerby hade annars lyckats vända ett tidigt 0-1-underläge till ledning 2-1 efter mål av Helge Holmstrand – hans första i VH-dressen – och Oskar Carlsson i efterdyningarna av lagets enda numerära överläge. 

– Det var en riktigt bra insats och jag är stolt över hur vi spelade. Vi gjorde alla de saker vi skulle göra och det finns inget att klaga på egentligen. Vi hade flera bra lägen i både första och andra perioden att ta en större ledning.

Två mål mot Skövde, två mål mot Mariestad och ett mot Huddinge. Varför får ni inte mer utdelning?

– Det är svårt att säga. Hade vi inte skapat målchanser hade jag funderat över anfallsspelet och vad vi måste göra bättre. Men jag tycker vi är starka framför kassen, vi är där, vi har många bra lägen och skjuter mycket. Hellgren (Marcus) stod på huvudet. Jag tycker inte Karlskrona har något spelsystem, de är ostrukturerade, de bara kör. 

"Grabbarna gör det väldigt bra"

Karlskrona fick 2-2 direkt i öppningen av den tredje perioden och det blev naturligtvis värsta tänkbara start för VH.

– Det är skott som rullar in, det kan hända. Det är tungt såklart, men de kastar bara pucken mot mål. Vi var det bättre hockeylaget och såna matcher måste man vinna. Jag tycker grabbarna gör det väldigt bra och är stolt över insatsen.

Efter KHK:s 3-2-mål i spel fem mot fyra försökte Vimmerby mobilisera kraft och hade ett fint kvitteringsläge i sex mot fem-spelet.

– Vi jagar och har också bra lägen, men det är som det är. Vi är strukturerade försvarsmässigt och det är inte mycket att klaga på. Jag tycker om försvarsspelet och i anfallsspelet skapar vi chanser. Det som saknas är att pucken studsar med oss och att vi får lite enkla mål. Att vi får lite bekräftelse på det hårda jobbet, men det är bara att jobba hårdare.

Karlskronas tränare, Vimmerbysonen Eric Karlsson, berömde moderklubben.

– Vimmerby var klart bättre i första och andra. Vi var inte påslagna och Vimmerby tog alla lösa puckar och spelar bort oss. Jag är skitbesviken över det, men det är givetvis jätteskönt att vi vinner, säger han.

Nu väntar en ledig dag innan VH tränar igen på tisdag. På onsdag kommer HC Dalen till Vimmerby ishall.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt