SEGERTÅGET FORTSÄTTER FÖR VIK – TOG FIN SKALP I KVÄLL

Kellen Jones var en av målskyttarna när Västervik besegrade Karlskoga med hela 7-4. Foto: Arkivbild

Västervik är heta just nu. Fjärde raka segern inkasserades när man vann målfesten mot tabelltvåan Karlskoga med 7-4.

Två lag med olika former inför matchen. Västervik som hade tre raka vinster medan topplaget hade två raka förluster i bagaget. Och det skulle vara gästerna som fick bästa starten.

Poängstarke backen Michael Kapla la en passning efter fint spel i anfallszonen, till Conor Jones som fick helt öppet mål och kunde lägga in ledningsmålet. Västervik hade med sig den höga intensiteten från de senaste matcherna och visade stort självförtroende under den första perioden.

Allt fungerade för VIK

En kedja som har varit stark för VIK är fjärdekedjan som skulle kliva fram i dag. Jacob Bjerselius fick en mästerlig passning från Alexander Anderberg och kunde sen droppa till kedjekompisen Oskar Pettersson. Stefan Steen i Karlskoga var ytterst nära att rädda pucken, men den letade sig förbi målvakten. Allt skulle visa sig funka för Västervik i den första perioden.

Även i powerplay, som varit en akilleshäl för laget, var man lyckosam. Viktor Liljegren tryckte sig in mot kassen och utökade till 3-0 i numerärt överläge. En mardrömsstart för Karlskoga som letar formen.

Bättre inledning skulle hemmalaget få på den andra perioden. Västervik drog på sig dubbla utvisningar, där en var för för många spelare på banan. Det skulle Karlskoga ta vara på. Målglada Henrik Björklund kunde spräcka Daniel Marmenlinds nolla, med ett hårt skott rakt upp i nättaket.

Karlskoga fick energi av reduceringen och skapade flera oroligheter i Västerviks zon. Gästerna kom mer in i matchen ju längre perioden gick, men det skulle smälla till igen. Återigen var Henrik Björklund framme efter slarv från VIK:s försvar och kunde göra sitt andra i matchen.

Andrae målskytt

Västervik skulle få revansch direkt genom Kellen Jones som tog position framför mål, efter att pucken besökt målramen och kunde lätt lägga in 4-2. Spelet gick mycket fram och tillbaka. Mycket känslor visade sig även i den andra perioden.

Karlskoga fick in ytterligare en reducering, när Mikael Eriksson slog till direkt på tekningsvinst och en överraskad Marmenlind var chanslös.

Bara 19 sekunder senare kom Västervik tillbaka igen. HV71-lånet Emil Andrae följde med upp i anfallet och kunde gör sitt första mål för sin moderklubb i debuten. Perioden såg länge ut att sluta 5-3. Men Viktor Liljegren hade annat att säga om det. 26-åringen utökade ledningen med tre sekunder kvar efter en smart pass från Michael Kapla.

Karlskoga fick utdelning tidigt i den tredje perioden, när man återigen fick powerplay i inledningen. Västervik befann sig mycket i utvisningsbåset i avslutningsperioden och lagets boxplay sattes verkligen på prov i den tredje. Hemmalaget gjorde allt i sin makt för att äta sig tillbaka. Västervik lyckades stå emot och vinna med 4-7 efter att Oskar Pettersson satte spiken i kisten med ett mål i tom bur.

Intervjuer från matchen kommer inom kort.