Andrae blev straffhjälte för Västervik – besegrade serieledaren

Viktor Liljegren blev målskytt för Västervik i kväll. Foto: Arkivbild

Emil Andrae blev stor matchhjälte för Västervik. 18-åringen satte den avgörande straffen, när laget tog en tung 4-3-vinst mot serieledaren Timrå.

Det bjöds på ett väldigt avvaktande spel i inledningen. Men precis som i matchen mot Kristianstad fick Västervik en drömöppning. Emil Andrae slängde in pucken på mål där Viktor Liljegren var framme med sin klubba och styrde in 1-0.

Passningsspelet var inte världsklass från något utav lagen de första minuterna. Timrå kom dock mer in i matchen, och backen Alexander Lindelöf kvitterade efter ett skott i vänstra krysset.

Lite senare fick VIK chansen i powerplay. En spelform som inte har funkat för gästerna, Men just mot seriens bästa lag i boxplay kom ett mål från Connor Jones som tog emot pucken med sin skridsko och lade in 2-1.

Innan periodens slut skulle Timrå hinna kvittera återigen. Jens Lööke får en puck serverad till sig och kunde själv sätta 2-2 med ett distinkt skott bakom Daniel Marmenlind i Västervik målet.

Tuff period för VIK

Hemmalaget kom ut väldigt starkt i den andra perioden. Passningarna satt bättre och flera farliga målchanser skapades. Jens Lööke gjorde sitt andra mål i matchen efter en misslyckad rensning från Västervik försvaret. Domarna valde ringa på målet efter att bortalaget tyckte att Marmenlind blev störd i skottögonblicket. Men efter en titt så kvarstod beslutet kvar på isen, och Timrå tog ledningen för första gången.

VIK hade svårt i stora delar av andra perioden att skapa längre anfall och tryck mot Timrå kassen. Det var inte förrän i slutminuterna som man lyckades etablera tryck – men då stod det en storspelande Jacob Johansson i vägen.

Supertalangen avgjorde

Västervik var i jakt på en kvitteringspuck. Man skapade ett par halvdana chanser i början på tredje perioden. Men det blev mest plockpotatis för Johansson som inte släppte några returer. Man fick till slut till en forcering för att komma ikapp målmässigt – och för andra gången i matchen fick Västervik göra mål i powerplay.

Zach Budish hade inga problem med att lägga in pucken, efter en retur från Timråmålvakten.

Efter en mållös förlängning fick avgörandet komma på straffar, där det var Västervik som tog det längstra strået efter en kylig straff från Emil Andrae.