MÄKTIGA SVITEN BRÖTS I TOPPMÖTET – NYBRO NÄRMAR SIG I TOPPEN

Nybro Vikings satte stopp för Vimmerby Hockeys segersvit i Allettan södra. Foto: Ossian Mathiasson

Vimmerby Hockeys imponerande segersvit stannade vid nio raka matcher. Den bröts i toppmötet mot Nybro Vikings. VH tappade 2–0-ledning till förlust med 2–4.

Vimmerby Hockey har övertygat stort i Allettan södra och redan säkrat en plats bland de sex främsta lagen som går direkt till åttondelsfinal.

VH, med tre hemmamatcher kvar att spela, ställdes emot toppkonkurrenten Nybro Vikings i afton.

Klockren första period

Det var gästande Nybro som inledde bäst med stort puckinnehav och ribbskott efter några sekunders spel medan VH inte skapade riktigt samma tryck som i de tidigare öppningsperioderna på hemmais.

Efter drygt sju minuters spel tog Vimmerby ledningen med 1–0. Christian Lindberg avlossade ett skott från blålinjen som styrdes in i mål av Ludvig Vännström framför mål.

Det var ett mål som såg till att VH tog över matchen. 2–0 skulle också komma efter 11.16. VH hade pucken i anfallszon under lång tid. Anton Carlsson sköt, Mattias Wigley gick på retur och till slut hamnade pucken hos Jonas Nyman som gick köksvägen och lirkade in pucken bakom en chanslös Robin Johansson.

Tappade 2–0 till 2–3

Om Vimmerbys första period var klockren var andra perioden inte lika övertygande om man bortser från en pigg start. Nybro var långt ifrån nöjda med vad de presterade i första perioden och dominerade stora delar av mittperioden med hårt tryck mot VH-kassen, något som gav utdelning framåt.

Roope Elimäke reducerade till 2–1 via en snabb spelvändning efter 22.53 och ex-VH:aren Markus Palmberg kvitterade efter en tilltrasslad situation framför Tomas Rydén.

VH lyfte upp spelet en aning under en femminutersperiod efter 2–2-målet men det gav ingen utdelning. I stället fullbordade Nybro sin vändning genom att vinna pucken och göra 3–2 högt när VH spelade fast sig i egen zon efter ett långt byte.

Hade gott om kvitteringslägen

Vimmerby steppade upp i tredje perioden och vaskade fram väldigt många lägen utan att få in kvitteringspucken. Med en och en halv minut kvar av matchen tog VH ut målvakten, men inget mål. Nybros Sebastian Borg gjorde i stället 4–2 i tom bur efter 59.43.

Vimmerby är kvar i tabelltopp med 32 poäng, en poäng före Nybro som har tre matcher färre spelade. Vimmerby har två matcher kvar att spela.

Vimmerby–Nybro 2–4 (2–0, 2–3, 0–1)

Första perioden: 1–0 (6.53) Ludvig Vännström (Christian Lindberg, Sebastian Vidmar), 2–0 (11.16) Jonas Nyman (Anton Carlsson, Mattias Wigley)

Andra perioden: 2–1 (22.53) Roope Elimäki (Kalle Hult, Oliver Nilsson), 2–2 (32.56) Markus Palmberg (Robin Wengdahl, Simon Hansson), 2–3 (38.30) Sebastian Borg (Erik Lindström, Matej Galbavy)

Tredje perioden: 2–4 (59.43) Sebastian Borg i tom kasse.

Skott: 28–20 (14–5, 8–9, 6–6)

Utvisningar, VH: 1x2 min, Nybro: 1x2 min