VH VANN SISTA ALLETTAN-MATCHEN FÖRGÄVES

Vimmerby Hockey slog Troja/Ljungby med 5–3 och slutar trea i Allettan då Dalen vann mot Huddinge. Foto: Ossian Mathiasson

Sista Allettan-matchen innan slutspelets start. Då bröt Vimmerby Hockey sin två matcher långa förlustsvit genom att slå Troja/Ljungby med 5–3. Det räckte inte för att ta andraplatsen då Dalen vann borta mot Huddinge.

Den stora frågan inför Vimmerby Hockeys sista match i Allettan var om de skulle komma tvåa eller trea. Det skiljde en poäng mellan lagen inför slutomgången så Dalen var tvungna att tappa poäng för att Vimmerby skulle ta andraplatsen.

Vimmerby Hockey tog ledningen med 1–0 i numerärt överläge. När alla trodde att Jakob Karlsson skulle hitta fram med en passning till Mattias Wigley från sin position bakom mål fick Anton Carlsson pucken och avslutade kliniskt.

På det stora hela var Troja/Ljungby det bättre laget i första perioden med sitt fysiska spel och fick in en rättvis kvittering i slutet av inledningsperioden. Noa Lindqvist-Muci la bara en puck på mål som VH-keepern Tomas Rydén släppte förbi sig.

Schreiber styrde in 2–2

Vimmerby inledde andra perioden inspirerat i ett par minuter innan Troja/Ljungby återfick sitt klara övertag. Strax efter misslyckat powerplay gjorde gästerna 2–1 där Victor Romfors hittade in med pucken bakom förlängd mållinje till Simon Wester som överlistade Rydén.

Kort därpå utjämnade Vimmerby till 2–2 när laget fick chansen i den spelformen för andra gången. Johan Schreiber styrde in pucken med skridskon framför Wictor Ragnewall.

Missade andraplatsen

Några minuter in i tredje perioden gick VH upp i ledning med 3–2. Jakob Karlsson tryckte in pucken i nät framför mål, ett viljemål efter att ha fått två chanser från nära håll. Troja/Ljungby replikerade och kvitterade till 3–3 ett par minuter senare samtidigt som Dalen gjorde 2–1 borta mot Dalen.

Vimmerby gjorde 4–3 efter ett fint anfall kort därpå. Ludvig Vännström snappade upp målvaktsreturen på Philip Rondahls skott och gav Sebastian Vidmar ett öppet mål som han inte kunde missa.

Troja/Ljungby tryckte på för en kvittering i matchens slutskede och hade flera vassa lägen utan att få utdelning. Sebastian Vidmar satte 5–3 i tom bur. Det hjälpte inte för att ta andraplatsen då Dalen bortabesegrade Huddinge med 2–1. Vimmerby slutar trea i Allettan med 35 poäng, en poäng färre än Dalen.

Vimmerby–Troja/Ljungby 5–3 (1–1, 1–1, 3–1)

Första perioden: 1–0 (6.53) Anton Carlsson (Jakob Karlsson, Jonas Nyman) i spel fem mot fyra, 1–1 (19.31) Noa Lindqvist-Muci (Daniel Karlsson Thörnros)

Andra perioden: 1–2 (29.00) Simon Wester (Victor Romfors, Daniel Karlsson Thörnros), 2–2 (32.23) Johan Schreiber (Ludvig Vännström, Pelle Ström) i spel fem mot fyra

Tredje perioden: 3–2 (45.14) Jakob Karlsson (Oskar Carlsson), 3–3 (47.31) Victor Gagic (Martin Fransson), 4–3 (49.00) Sebastian Vidmar (Ludvig Vännström, Philip Rondahl), 5–3 (59.30) Sebastian Vidmar (Pierre Gustavsson)

Skott: 29–34 (6–13, 8–9, 15–12)