Annons:

Persson i lång intervju om nya tjänsten och framtiden:

Morgan Persson tillträder sin nya tjänst som sport- och klubbchef i Vimmerby Hockey i mitten av nästa vecka. Foto: Ossian Mathiasson

Persson i lång intervju om nya tjänsten och framtiden: "Vi är något på spåret"

Från deltidsanställd sportchef till heltidsanställd klubb- och sportchef. Det steget tar Morgan Persson i Vimmerby Hockeys organisation.
– Det ska bli kul och spännande att få ta ett större grepp om föreningen och lägga all min tid på det. Det är tiden som har varit en bristvara, säger Morgan Persson. 

Annons:

Morgan Persson har varit anställd som sportchef i Vimmerby Hockey på 50 procent sedan våren 2019. Om några dagar, det vill säga torsdagen den 1 april, utökas Perssons tjänst till en kombinerad klubb- och sportchefstjänst på 100 procent. 

Persson ser fram emot utökade arbetsuppgifter på flera olika plan i föreningen och tycker att det var ett självklart beslut. 

– Vi har påbörjat något som jag är väldigt sugen på att fortsätta med. Jag har varit i VH i två säsonger och vi är något på spåret om man tittar på själva hockeydelen, främst a-lagsverksamheten. Jag vill få ett större ansvar och mer tid till att scouta spelare, till exempel åka och titta på egna spelare som är ute i andra föreningar och ha den dialogen. Det handlar också om att vara mer involverad och jobba mot våra befintliga samarbetspartners och hitta nya samarbetspartners. Nu får jag tiden till det i och med att jag blir heltidsanställd, då kan jag fokusera på VH som helhet. Det är inte bara a-lagsbiten utan det är hela föreningen, säger Morgan Persson. 

"Finns massor att utveckla"

Persson kommer agera spindeln i nätet och blir den sammanhållna länken i föreningen. 

– Det känns jäkligt spännande. Det har varit spännande att vara här i Vimmerby i två år och sätta sin prägel på a-lagsbiten. Det finns massor att utveckla runt a-laget men det finns också massa annat att utveckla i föreningen. Vi ska sätta oss ner efter påsk och få mer grepp om hur arbetet ska struktureras upp. 

Persson berättar att han har pratat med föreningen i dessa termer i ett par månader. Nu är allting klart och partnerna har hittat en lösning. 

– Jag själv har pushat för det under en längre tid, att min tid inte räcker till. Jag lägger så otroligt mycket tid på hockeybiten utöver den nuvarande tjänsten på 50 procent. Det kommer med tjänsten och uppdraget att det blir mycket jobb. Jag har någonstans känt att tiden har sprungit ifrån mig. Jag ska inte säga att jag har gjort ett dåligt jobb men jag känner att jag inte har gjort ett tillräckligt bra jobb. Jag skulle kunna göra så mycket mer om tiden hade funnits till det, säger han och fortsätter: 

– Vi har fört konkreta diskussioner sedan jul. Det är inget beslut som tas i en handvändning. Det ska marineras, processas och tas i de rätta leden. Det ligger i linje med vad klubben har för målsättning om att de ska ta det här steget med mer anställt folk i föreningen. 

"Tacksam för styrelsens förtroende"

Han tycker att det ligger rätt i tiden med att hoppa på denna utökade tjänst. 

– Jag får lägga all min tid på hockeyn och föreningen. Jag är tacksam för möjligheten och styrelsens förtroende då de lägger det på mig. Det är ett tecken på att man har gjort något gott under de två säsongerna som man har varit i klubben så här långt.

Vimmerby valde tidigare i dag Mörrum som sin motståndare i åttondelsfinalen i slutspelet mot Hockeyallsvenskan. 

Parallellt med det spännande kvalet är Persson igång med arbetet inför kommande säsong. 

– Det har varit igång en tid. Det är något som man sätter igång med ganska tidigt där man inventerar och ser över saker och ting. 

Diskussion med alla spelare

Backen och den egna produkten Pelle Ström är den enda spelaren som har avtal för nästa säsong. 

Hur går diskussionerna med befintliga spelare?

– Jag har haft diskussioner med alla spelare, det hade jag för ett par veckor sedan. Jag har gått igenom hela truppen och pejlat av. Det är ganska lättsamma samtal, hur de har haft det i Vimmerby och vad de säger om framtiden. Man vill inte gå in och störa inför slutspel men ingen spelare har aviserat att man lämnar. Det kommer som alltid bli naturliga avgångar med spelare som är intressanta för spel högre upp. 

Hur ser dialogen med tränaren Phil Horsky ut?

– Vi har inte pratat om framtiden än. Phil vill fokusera på slutspelet. När vi är färdigspelade så tar vi den dialogen. Han ska få fokusera på sitt och förbereda sig och laget på allra bästa sätt. 

Hur går det på nyförvärvsfronten?

– Vi är i full gång med det och är redan i kontakt med spelare som är intressanta för oss till nästa säsong. Vi har skaffat oss en bra position och har ett gott rykte. Det är en bra språngbräda för spelare att komma hit för att komma till något större. Det pratas gott om oss bland spelare. Ett tecken på att vi har gjort något bra de senaste säsongerna. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt