Annons:

Rydéns storspel fixade drömläge i slutspelet:

Målvakten Tomas Rydén imponerade stort när Vimmerby slog Mörrum med 1–0. Foto: Ossian Mathiasson

Rydéns storspel fixade drömläge i slutspelet: "Vi är ett playoff-lag"

Tomas Rydén trivs i playoff-tider. I kväll imponerade värmlänningen stort med en hållen nolla när Vimmerby slog Mörrum med 1–0.
– Jag är nöjd med min insats och lagets insats, säger han. 

Annons:

Tomas Rydén har fallit på målsnöret två säsonger i rad med Vimmerby Hockey. Nu är han inne på sin tredje raka säsong och visar gång på gång vilken duktig keepern han är.

Han trivs utomordentligt bra i playoff-tider och visade verkligen vägen i kvällens första match i åttondelsfinalserien mot Mörrum. 

Todd Winder styrde in matchens enda mål och Tomas Rydén agerade stabil sista utpost med viktiga räddningar. 

– Vi började matchen lite ringrostigt samtidigt som de kom ut väldigt hårt på oss. Det var skönt för egen del att få göra bra räddningar och få komma in i det direkt, säger Rydén. 

"Hittade vårt dna"

Mörrum smällde på i duellspelet och hade ett stort övertag på Vimmerby som såg ängsliga och matchovana ut. Därefter svarade Vimmerby för en rejäl uppryckning. 

– Vi ryckte upp oss i andra och tredje perioden, då hittade vi vårt dna och spelet som vi har haft hela säsongen. 

Vad säger du om ert lyft i andra perioden?

– Vi surrade lite i omklädningsrummet efter första perioden. Vi var tvungna att rycka upp oss, börja släppa på farten och våga börja spela lite grann. Det kändes som att vi var tagna lite av stundens allvar i första. När vi väl släppte ner axlarna och började lira pucken till varandra så skapade vi målchanser. Jag tycker att vi har bud på två puckar till i andra perioden. Det är samtidigt en tajt match och de spelade bra. 

"Har inte vunnit någonting"

Tomas Rydén släppte ingen puck förbi sig och har hittat formen till slutspelet. 

– Att spela playoff-matcher är det bästa som finns. Jag har varit i playoff varje år jag har varit här i Vimmerby och det är en speciell känsla. Vi är ett playoff-lag och en playoff-förening så vi ska spela de här matcherna. 

Vad säger du om sin egen insats?

– Jag kände mig lugn och stabil. Att hålla nollan är alltid ett plus i kanten. 

Vimmerby har skaffat sig ett bra läge att avgöra matchserien på hemmais på fredag. 

– Det är klart att det känns bra att vi har 1–0 i matcher. Det är precis som jag sa till spelarna efter matchen, att vi inte har vunnit någonting. Det är bara en bit av kakan. Det gäller att ha bra vanor, käka bra och sova bra.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt