VIK föll tungt i förlänging efter stark upphämtning

Victor Öhman satte 3-3 för sitt Västervik i slutet av matchen. Till slut föll VIK i förlängning. Arkivbild. Foto: Ossian Mathiasson

Västervik vände 3-1 underläge till 3-3 i tredje perioden. Men i förlängningen klev Jonathan Dahlén fram för Timrå och skickade in 4-3 som gör att man leder nu med 2-0 i matcher och är ett steg närmare final i kvalet till SHL.

Senast var det Västervik som tokdominerade den första perioden. I kväll, i det andra semifinalmötet, var det Timrås tur att komma ut starkt. Daniel Marmenlind fick jobba väldigt hårt i kassen för att undvika en mardrömsstart.  Efter sju minuter var det 10-1 i skott till hemmalaget och Västervik hade väldigt svårt att komma igenom Timrås försvar.

Hemmalaget skulle ta ledningen när Albin Carlsson sköt från blålinjen och pucken letade sig hela vägen in bakom en skymd Marmenlind. Men Timrå fick inte jubla överdrivet länge. Strax efter 1-0 målet fick Västervik chans i powerplay. Då fick bortalaget igång spelet, och lyckades kvittera genom Kellen Jones som styrde in kvitteringen. Efter Jones mål höjde Västervik sitt spel och avslutade den första perioden starkt.

Marmenlind utbytt

Trots den fina avslutningen från Västerviks sida blev det inte lättare, utan Timrås dominans fortsatte i den andra perioden. Hemmalaget tog återigen ledningen genom Sebastian Hartmann efter samarbete med lagkamraten Christopher Liljewall. 3-1 skulle även komma när Jens Lööke var framme med klubban och Timrå hade glidit ifrån.

Västerviks huvudtränare Mattias Karlin var rejält förbannad på sina spelare efter 3-1 målet. Karlin valde även att göra ett målvaktsbyte. Marmenlind ut och in med Henrik Lundberg. Men bytet väckte inte Västervik, utan Timrå fortsatte att trycka på för fler mål. VIK fick sitt första skott på mål i den andra perioden efter elva minuter, men där var man å andra sidan inte var jättelångt ifrån att göra mål.

Lundberg fick en bra start i Västerviksmålet och gjorde så att det bara var två måls skillnad efter två perioder.

- Vi måste upp på alla kanter, inte okej alls. Även om vi inte skulle vinna idag så måste vi få med oss en bra känsla hem till Västervik, säger Oskar Pettersson till C More i periodpausen.

Västervik kom tillbaka

Västervik fick en väldigt fin start i den tredje perioden och i jakten på att komma tillbaka. Doldisen Simon Krekula reducerade till 3-2 efter en läcker passning från Joakim Hagelin i inledningen. Det tidiga målet gav gästerna energi som man inte hade sett under hela matchen. VIK pressade Timrå och hade kommandot för första gången.

Målskytten Simon Krekulas kedja med Marcus Westfält och Joakim Hagelin skapade flera farliga möjligheter under de första minuterna. Westfält var otroligt nära att få in en kvittering, men ribban räddade Timråmålvakten Jacob Johansson den gången. Västervik tog ut målvakten i ett sista försök på ett kvittering.

Och chansningen gav utdelning. Viktor Öhman skickade in 3-3 med drygt två minuter kvar och vändningen var ett faktum.

Men i förlängingen klev Timrås forwardsstjärna Jonathan Dahlén fram och avgjorde.

Timrå leder nu med 2-0 i matcher när semifinalserien flyttar ner till Småland.