Annons:

Troja i förarsätet efter stark seger:

Victor Romfors och Kevin Karlsson firar med lagkamraterna efter 2–1-målet mot Vimmerby. Foto: Ossian Mathiasson

Troja i förarsätet efter stark seger: "Vi för spelet och skapar chanser"

Troja/Ljungby vann rond ett och har skaffat sig två matchbollar i kvartsfinalserien mot Vimmerby Hockey. Segerskytten Victor Romfors var nöjd efter segern. 
– Vimmerby ska vara riktigt jävla bra om de ska ta oss i två raka matcher i Vimmerby, säger Victor Romfors. 

Annons:

Troja/Ljungby vann kvällens jämna och heta slutspelsmatch mot Vimmerby med 3–1. Det avgörande rycket kom i slutminuterna. Victor Romfors satte 2–1 med ett klassavslut efter 54.51 och trotjänaren Daniel Karlsson Thörnros lyfte in 3–1 med en backhand i öppen kasse i slutsekunderna. 

– ”CJ” (Carl-Johan Sjögren) kom fint på vänsterkanten och drev upp pucken. Jag försökte egentligen bara göra mig spelbar på högersidan. Jag såg att backen tappade lite greppkontroll på mig så jag kunde hålla i skottet och skjuta runt honom. Jag siktade mot gubbhörnet i bortre och det var riktigt förlösande att se pucken gå in i mål, säger Victor Romfors om sitt 2–1-mål som blev matchavgörande. 

"Ett jäkla självförtroende"

Victor Romfors var av naturliga skäl mycket nöjd efter att hans lag vunnit rond ett. 

– Vimmerby har ett tajt spelsystem och vi vet var vi har Vimmerby. Vi har mött dem många gånger i år. Vi känner till varandras styrkor och svagheter och försöker ta ut varandra. Det är vi som kommer ut i första, andra och tredje perioden och för spelet och skapar chanser. Det känns som att de väntade ut oss och gick på våra misstag så där får vi passa oss. De hade ett par heta chanser som vi gav bort, annars tycker jag att det var vi som förde matchen. Vi vann fullt rättvist sett över 60 minuter, säger Romfors.

Troja/Ljungby leder matchserien med 1–0 och åker till Vimmerby med en skön känsla i och med att de kan avgöra på fredag och därmed plocka en plats i kvalserien. 

– Det är väl enligt planerna. Vi har ett jäkla självförtroende, går runt på fyra femmor och maler ner dem till slut. Vimmerby ska vara riktigt jävla bra om de ska ta oss i två raka matcher i Vimmerby. 

Nu har pressen hamnat på VH, hur ser du på det?

– Det är enligt planen. Vi tänkte att vi skulle ta första matchen hemma. Vi har varit nere i en liten dipp och Roger (Forsberg, tränare i Troja) har saknats i x antal månader. Han har kommit tillbaka och fått ordning på skeppet igen. Jag tycker att vi är ett helt annat lag än vad vi var mot Vimmerby i Allettan.

"Svåra att få hål på"

VH och Troja känner till varandra och Romfors tror att det blir tufft i Vimmerby. 

– Alla matcher mot Vimmerby har varit tajta och de är svåra att få hål på. I dag kändes det som att vi malde ner dem på ett helt annat sätt och i playoff blir det annorlunda hockey än vad det är i grundserien. Vi har i alla fall satt oss i en väldigt bra sits. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt