VH:s offensiv oroar inför premiären

Adam Rundqvists Skövde besegrade Matthias Sundbergs Vimmerby med 3-0. Foto: Linus Johansson

Vimmerby Hockey har fortsatta problem att göra mål mot division ett-lag. I genrepet hemma mot Skövde blev man nollat – igen. – Jag tycker ändå att vi skapar målchanser i matcherna. Hade vi inte gjort det hade jag varit orolig, säger VH-tränaren Daniel Eriksson efter 3-0-förlusten.

I onsdags vann Vimmerby mot division två-laget Boro/Vetlanda med 8-0. När VH på lördagen mötte Skövde var laget däremot tillbaka i gamla vanor. För tredje matchen i rad blev man nämligen nollat av ett lag från samma division. Det började med 0-1 borta mot Skövde, följdes upp av 0-1 hemma mot Lindlöven och så 0-3 hemma mot Skövde. Problemen med att göra mål oroar givetvis inför kommande lördags seriepremiär mot Kallinge/Ronneby.

Två snabba mål

Hemmalaget startade annars matchen bra och bland annat hade Hampus Harlestam en fin chans att ge Vimmerby ledningen. I mitten av perioden var man dock inte alls med och släppte in två mål inom loppet av tre minuter.

Vi började bra, sen hade vi en dipp på fem minuter där de kunde göra två mål. Av någon anledning slutade vi spela där, säger Daniel Eriksson.

VH var efter de målen aldrig särskilt nära att kunna hota gästande Skövde. Västgötarna utökade till 3-0 i mitten av den andra perioden och tog en klart rättvis seger.

Över 60 minuter tycker jag ändå att den här matchen var ganska jämn. Skövde vann för att de var bättre på ett antal detaljer.

En sådan detalj var tekningar, där bortalaget var överlägset.

Jobba på detaljer

Vimmerby har nu en vecka på sig att hitta rätt till seriepremiären hemma mot Kallinge/Ronneby kommande lördag.

Vi kommer fortsätta att träna på samma sätt och vidareutveckla det här laget. Alla vet hur vi ska spela. Nu handlar det om att jobba på detaljer som kommer att avgöra hur framgångsrikt vi blir. Jag är inte orolig. Hade vi däremot haft 15 spelare kvar från förra säsongen och fem nya hade det varit läge att vara det.

Historisk seger

Skövde-tränaren Anders Spaak, med ett förflutet i Vimmerby, stod mest och mös efter matchen. Segern var faktiskt historisk för Skövde, som inte har besegrat VH i Vimmerby efter att laget gick upp i division ett.

Vi var lite bättre i både arbetsmoral och spel. Sett till hela matchen var vi lite tyngre och vann mer tekningar. Vi har fått igång ett härligt go i laget och känner oss trygga, säger Anders Spaak.

Vimmerby-Skövde 0-3 (0-2, 0-1, 0-0)

Första perioden: 0-1 (11.02) Victor Thilander (Alexander Johansson), 0-2 (13.58) Victor Wänghult (Max Örnskog).

Andra perioden: 0-3 (33.50) Anton Karlsson (Victor Jörnevik).

Skott: 24-22 (6-9, 8-5, 10-8).

Utvisningar: VH: 6x2. Skövde: 6x2.