Annons:

Efter inställda VH-matchen: ”Vi tappar jättemycket intäkter”

Det blev ingen match för Vimmerby och Dennis Fröland i dag. Foto: Linus Johansson

Efter inställda VH-matchen: ”Vi tappar jättemycket intäkter”

Som Dagens Vimmerby tidigare har berättat så är dagens tänkta match mellan Vimmerby Hockey och Troja/Ljungby inställd. Det innebär en ekonomisk smäll för VH.
– Vi tappar jättemycket intäkter på det här. Det säger sig självt, säger Anders Kostenius, vice ordförande i klubben.

Annons:

Det var vid klockan ett-tiden i dag som vaktmästarna i ishallen upptäckte att ismaskinen hade gått sönder. En timme senare togs beslutet att ställa in matchen mellan Vimmerby Hockey och Troja/Ljungby. Då var båda lagen på plats i ishallen.

– Det är mycket som ska slås bort när sådant här händer. Man har ju ingen plan för det. Det handlar om att stoppa ordningsvakter från att komma, stoppa deras supporterbuss med mera, säger Anders Kostenius.

Säkerställa verksamheten

Det fanns inget annat att göra än att blåsa av matchen.

– Nej, det var inte mycket att göra. Beslutet togs av kommunen, som äger ismaskinen. Nu har de beställt någon del till ismaskinen som kommer hit någon gång sent i kväll. Jag vet inte hur lång tid det tar att byta den. Nu handlar det om att säkerställa att vi kan ha verksamhet i hallen i morgon.

Hur känner ni i föreningen inför det här?

– Det är jättetråkigt för alla och vi tappar jättemycket intäkter på det här. Det är lördag, Troja hade en supporterbuss på väg hit, vi räknade med mycket publik och bra försäljning i kiosker och puben. Dessutom hade vi 40 personer som skulle äta i VIP:en och den maten är ju redan här. För oss är det en betydande summa det rör sig om.

Finns det någon uppgörelse mellan kommunen och klubben när det gäller sådana här saker?

– Jag vet faktiskt inte det.

När matchen kommer att spelas istället är oklart i nuläget.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt