Annons:

Storfavoriten utslagen – så gick det i de andra matcherna

Nybro Vikings är klart för kvalserien efter att ha besegrat Visby i två raka matcher. Foto: Suvad Mrkonjic/Bildbyrån

Storfavoriten utslagen – så gick det i de andra matcherna

Vimmerby Hockey utjämnade kvartsfinalserien mot Troja/Ljungby. Men det spelades ytterligare tre matcher på fredagskvällen och storfavoriten är utslagen.

Annons:

* Bodens HF-Mariestad BoIS 1-4 (0-0, 0-0, 1-4)

0-2 i matcher

Kommentar: Storfavoriten Boden är ute. Mariestad skrällvann med 5-1 på hemmais i tisdags och följde upp det med hela 4-1 på bortais på fredagen. Matchen var länge jämn och siffrorna stack iväg på slutet. Men 9-2 på två matcher går förstås inte att snacka bort. Att Kristoff Kontos utjämnade till 1-1 för Boden hjälpte föga.

Mariestad till kvalserien – Boden på semester. En stor skräll och en lika stor missräkning för hårdsatsande Boden, som inte ens når kvalserien.

* Nybro Vikings-Visby/Roma 5-2 (0-1, 3-0, 2-1)

2-0 i matcher

Kommentar: Visby/Roma föll på ön i tisdags. Det gjorde man även mot Forshaga, men då lyckades man ta två matcher i Värmland. Mot Nybro Vikings gick det dock inte alls. Nybro, som målats ut som andrahandsfavorit bakom Boden, tog sig komfortabelt till kvalserien. 2-0 i matcher mot Visby är starka papper.

* Hudiksvalls HC-Östersunds IK 5-1 (1-0, 2-1, 2-0)

1-1 i matcher

Kommentar: Hudiksvall var piskat att vinna efter förlusten i Östersund i tisdags. Det var inget snack. Hudiksvall körde över Östersund med 5-1 och precis som i Vimmerby och Troja/Ljungbys fall väntar en helt avgörande match på lördagen. Vilka lag följer Mariestad och Nybro till kvalserien? 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt