Annons:

VÄSTERVIK TAPPADE LEDNING – TIMRÅ HAR MATCHBOLL

VIK är illa ute efter förlusten mot Timrå. Foto: Pär Olert/Bildbyrån

VÄSTERVIK TAPPADE LEDNING – TIMRÅ HAR MATCHBOLL


Västervik hade en 2-0-ledning inför andra perioden. Sen vände Timrå och vann med 3-2 i sudden. Nu kan laget från Medelpad avgöra semifinalserien på söndag. 




 

Annons:

Hög intensitet direkt och ett starkt Timrå i inledningen som i de senaste matcherna. Gästerna snackade mycket inför semifinal fyra om att vara mer effektiva. Man skapade flera lägen mot Västerviksmålvakten Daniel Marmenlind som fortsatt är stabil för sitt lag. Trots skottövertaget från bortalaget så skulle det vara Västervik som skulle bjuda på målen i första perioden.

Victor Öhman gav hemmalaget ledningen efter slarv i Timrås försvar. Jacob Johansson i Timrå-kassen viftade mot domaren och ville ha målet bortdömt, efter att Ryan Gropps klubba varit vid målvaktens mask. Men efter videogranskning så var det 1-0 till Västervik. Man skulle hinna med att göra 2-0 när Kellen Jones bröt sig in och hittade en lucka bakom Johansson.

Periodens snackis var när Oskar Pettersson blev liggandes på isen. VIK-forwarden fick motståndarens klubba mellan benen och vred sig i smärtor. Timrå fick två minuter utvisning efter situationen. Ett beslut som Västerviks Victor Öhman var kritisk till i periodpausen.

 – Tycker det är bedrövligt av domaren. Är en solklar spearing. Vi fick en i första matchen. Spearing är fem minuter, säger Öhman till C More. 

Timrå kom tillbaka

Västervik började den andra perioden bättre jämfört med första. Man lyckades skapa tryck i anfallszon och oroligheter mot Jacob Johansson. Spelmässigt var det jämnare i andra där båda lagen hade sina chanser. Målmässigt skulle Timrå komma tillbaka efter att Västervik gjort ett svagt byte.

 Jonathan Dahlén såg misstaget och skickade pucken till Jens Lööke som blev helt fri tillsammans med Albin Lundin som kunde göra 2-1. Lundin skulle några minuter senare göra sitt andra mål i matchen. Daniel Marmenlind räddade en puck men hade ingen koll på vart den tog vägen. Det tog Albin Lundin vara på och kunde skicka in 2-2. Timrå avslutade starkt i en period som slutade oavgjort inför tredje.

Förlängningsdrama

Gästerna fortsatte dominera skottstatistiken i matchen och var närmast att få in ett ledningsmål i den tredje perioden. Timrå fick ett jätteläge att avgöra när Västerviks Michael Kapla åkte ut med två minuter kvar. Inget avgörande kom och nytt förlängningsdrama väntade. Där klev Albin Lundin återigen fram och blev hattrickhjälte för sitt Timrå. Nu måste Västervik vinna resterande tre matcher för att hålla säsongen vid liv. 

 

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt