Annons:

Horsky hyllar hjältens skott: ”Mycket styrka i sina handleder”

Oskar Lindgren omfamnade Gustav Jansson efter det avgörande målet mot Troja och tränaren Phil Horsky hyllade forwardens skott och spel på isen. Foto: Ossian Mathiasson

Horsky hyllar hjältens skott: ”Mycket styrka i sina handleder”

Gustav Jansson har ett vasst skott. Det visade forwarden prov på när han avgjorde kvartsfinalreturen mot Troja/Ljungby och fixade en tredje och avgörande match. 
– Gustav har ett av de bästa handledsskotten som jag har sett under min tränarkarriär, säger Phil Horsky. 

Annons:

Vimmerby Hockey har kvitterat matchserien i kvartsfinalen mot Troja/Ljungby till 1–1 i matcher. 

Gustav Jansson blev stor hjälte när han snärtade in 2–1-pucken med 54 sekunder kvar av ordinarie tid, hans andra mål för kvällen. 

– Han har så mycket styrka i sina handleder. Han har så mycket i sig. Jag är glad att han fick den här utdelningen, säger Phil Horsky och fortsätter:

– Vi behöver Gustav i sådana här matcher. Han kommer in med härlig powerforwardmentalitet. Han har bra skridskoåkning och är tung och stark på puck. 

"Vinner rättvist"

Vimmerby och Troja känner varandra utan och innan och bjöd, precis som i tisdagens inledande match, på en jämn och känslofylld match. Horsky tyckte att VH-segern var helt i sin ordning. 

– Jag tycker att vi vinner rättvist. En jättebra insats. Att vi presterar på det här sättet med ryggen mot väggen är imponerande. Alla steppade upp och vi spelade på ungefär samma sätt som i bortamatchen. Vi hade mer puck och var aggressivare i dag. Energinivån var hög och vi orkade mer än vad Troja gjorde, säger Phil Horsky. 

Troja/Ljungby hade stundtals långa anfall i Vimmerbys zon men VH visade återigen upp ett ramstarkt försvarsspel. 

– De hade ett par farliga chanser på slutet men över 60 minuter var det rättvist. Vi var det bättre laget men det är ett farligt motstånd som gör många bra saker. Vi försvarade oss bra och gjorde bra saker över hela banan. 

"Jagges kedja visade vägen"

Han är nöjd med hur hans lag genomförde slutdelen av matchen där många spelare gick i bräschen. 

– Vid powerbreaket sa vi att vi skulle gå för det och inte gömma oss. Jag tycker att ”Jagges” (Jakob Karlsson) kedja, precis före breaket, visade vägen, då alla ville ha pucken och stöttade varandra på ett riktigt bra sätt. Trots att det stod mycket på spel var vi inte paralyserade. Jag är imponerad av grabbarna, vi tänkte inte så mycket utan vi spelade och tog för oss. 

Vimmerby Hockey har aldrig tidigare varit framme i en kvalserie mot Hockeyallsvenskan. Om det blir seger i morgondagens avgörande match är VH där.

– Vi har mycket kraft, power och energi. Det kommer avgöra i morgon. Vi kommer inte gömma oss utan gå för det, ta för oss och ta hem det. Vi kan skriva historia för Vimmerby Hockey. 

"Pelle har så mycket pondus"

Horsky framhöll hela laget efter segern och plussade lite extra för Pelle Ströms insats. 

– Hela laget var bra, inget snack. Pelles närvaro är så viktig för laget. Han gör så mycket bra saker, har så mycket pondus och spelade mycket så han gjorde en riktigt bra insats. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt