Annons:

Trotjänarens blunder – slog till domaren: ”Helt plötsligt stod han där”

Troja/Ljungbys kapten Daniel Karlsson Thörnros slog till domaren med klubban i avgörande matchen och fick matchstraff. Foto: Ossian Mathiasson

Trotjänarens blunder – slog till domaren: ”Helt plötsligt stod han där”

Daniel Karlsson Thörnros, trotjänare i Troja/Ljungby, slog till domaren med klubban och drog på sig matchstraff i avgörande matchen mot Vimmerby.
– Jag slog med klubban i sargen och helt plötsligt stod domaren där, säger han till DV. 

Annons:

Troja/Ljungby vann den tredje och avgörande matchen mot Vimmerby och har säkrat en plats i kvalserien efter en minst sagt dramatisk avslutning. 

Halvvägs in i tredje perioden, vid ställningen 4–3 till Troja, uppstod en situation vid Trojas bås där en bortaspelare blev liggande på isen. Trojas spelare och ledare var irriterade och skrek för att få domaren att blåsa av spelet.

Slog till domaren med klubban

Då svarade Trojas trotjänare Daniel Karlsson Thörnros för en blunder som resulterade i ett matchstraff. Han stod i båset och slog till domaren på benet. Domaren visade ingen pardon och gav honom matchstraff. 

– Jag försökte påkalla deras uppmärksamhet när en av våra spelare låg på isen och höll sig för huvudet. Jag ropade på att det var en spelarskada. Jag slog med klubban i sargen och helt plötsligt stod domaren där. Det är svårt att uppfatta situationen i stridens hetta, säger Daniel Karlsson Thörnros. 

Han själv berättar under intervjun att han inte känner att han är på domaren med sitt slag.

– Jag försökte bara få domarens uppmärksamhet till att blåsa av spelet i och med att jag trodde att vi hade en spelare som låg huvudskadad på isen. 

Förstår du att det blir matchstraff?

– Nej, det gör jag inte i stunden. Hade det varit i serien hade jag köpt det alla dagar i veckan. Man ska aldrig attackera domaren, det kan man aldrig försvara. Jag skulle aldrig attackera en domare, varken verbalt eller fysiskt. Det skulle jag aldrig göra i min vildaste fantasi oavsett hur fult det skulle vara. Jag skulle aldrig göra det. 

Oklart om han stängs av

Domaren var efter trotjänarens slag tydlig och skickade ut honom i omklädningsrummet.

– Domaren sa att jag slog honom, men jag slog med klubban i sargen för att få deras uppmärksamhet. Det var grötigt och mycket folk. Jag vet inte, det är slutspelskänsla och allting. Jag vet inte vad jag ska säga mer. 

Tror du att det kan bli en längre avstängning för dig?

– Jag har inte en aning. Det är inget som jag kan göra någonting åt. Vi får se, det får bli vad det blir.

Troja/Ljungby klarade av det numerära underläget i nästan fyra minuter innan domarna hittade en mycket tveksam utvisning på Johan Schreiber i VH. Han fick matchstraff för slashing, en slashing som aldrig skedde. 

"Jädra sten som lättade från hjärtat"

Troja höll ifrån och säkrade en plats i kvalserien efter dramatiskt avgörande. 

– För tusen, det var en jädra sten som lättade från hjärtat när jag såg att det gick vägen. Det är otroligt skönt. Det är det vi jobbar för och allting. Att vi nu lyckades vända på det här och gå till kvalserien är riktigt bra.  

Hur var det att följa avslutningen från sidan?

– Jag såg egentligen bara de två sista minuterna när de fick sin femma. Jag pratade lite med killarna som skötte om isen under powerbreaket och fick information om att deras powerplay inte såg jättebra ut. Det gjorde mig glad. När jag såg att de fick en femma så blev jag lite lugnare. Det är tufft att stå vid sidan av isen, helt klart. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt