Annons:

Schreiber efter utvisningen:

Här skickas Johan Schreiber ut i omklädningsrummet efter det som domarna bedömde som slashing. Foto: Ossian Mathiasson

Schreiber efter utvisningen: "Jag tycker att det är tjänstefel"

Mitt i Vimmerbys långa powerplay och jakt på 4-4 fick Johan Schreiber lämna isen. Matchstraff för en slashing som aldrig skedde.
– Jag tycker att det är tjänstefel, säger han efter uttåget.

Annons:

Troja/Ljungby är klart för kvalserien och Vimmerby Hockey får gå på semester. Men sättet som den här oerhört jämna matchserien tog slut blev ytterst snöpligt för VH och inte minst Johan Schreiber.

Trojas kapten Daniel "Trucken" Karlsson Törnroos drog på sig ett matchstraff från båset och Vimmerby fick spela fem mot fyra i fem minuter. Mot slutet av det långa numerära överläget togs plötsligt en utvisning på Johan Schreiber.

VH-spelaren förstod inte vad som hände.

– Jag fattade ingenting. Jag försökte prata med domaren, men det gick inte. Jag var helt chockad och fattade inget. Jag passade Todd som hade ett drömläge, men plötsligt blåser de av och vi får fem minuter boxplay, säger Schreiber. 

Han har precis sett klipp från utvisningen och är inte mindre irriterad.

– Det är tjänstefel. Det är snudd på att man borde kunna anmäla det. Här har sponsorer ställt upp, alla har ställt upp och så åker jag ut på ett matchstraff för slashing när jag ramlar av en crosschecking i ryggen. Jag fick ingen förklaring, jag skulle bara av isen. Jag hann till och med tänka att det var vi som skulle få fem mot tre. 

"Fattar ingenting"

Schreiber har aldrig varit med om något liknande, säger han.

– Om man kollar andra matchstraff för slashing, då ska det vara överfall för att det ska bli det. Nej, jag fattar ingenting. Jag har sett klippet och det är tjänstefel. Alla gör fel, men domarna ska kunna ta att det är helt fel. 

Tror du att det är en kompensation för det som hände med "Trucken"?

– Jag vet inte. Den är väl billig med, men jag tycker det är tråkigt. Det är oprofessionellt. De har tillitåt hakningar åt båda håll hela matchen och sen tar de två matchstraff i slutet. Det är hård kritik, men jag står för det nu när jag lugnat ner mig också. 

"Förbannad och ledsen"

Plötsligt är säsongen över för Vimmerby Hockey och någon kvalserie blir det inte.

– Det är tråkigt och tungt. Man är förbannad och ledsen just nu. Jag tyckte vi kom igång i Allettan och alla fyra kedjor har steppat upp. Jag trodde det skulle stå mellan oss och Nybro, men nu får man inte ens chansen att spela om det.

Vad avgör för Trojas del?

– Slutspel är tillfälligheter. Jag tycker inte de spelar jättebra och inte vi heller, men det är tillfälligheter.

Vår tidning gav domarna möjlighet att kommentera situationen och den hårda kritiken, men det var de inte intresserade av. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt