Annons:

En ny Nordström-situation ska undvikas:

Morgan Persson vill inte göra en ny Peter Nordström-rekrytering. Foto: Ossian Mathiasson

En ny Nordström-situation ska undvikas: "Blir inget magplask igen"

Senast Vimmerby Hockey skulle ersätta Phil Horsky slutade det med fiasko. Peter Nordström lämnade klubben efter endast sex omgångar.
– Det blir inte ett magplask igen, säger klubb- och sportchefen Morgan Persson.

Annons:

På måndagen begärde Phil Horsky ett möte med Vimmerby Hockeys klubb- och sportchef Morgan Persson, som direkt ska ha förstått vad det handlade om. 

– Jag har haft det på känn och när jag såg blicken på Phil visste jag direkt vad som skulle sägas. Vi har skapat en relation här och har stor respekt för varandra. Phil har utvecklat mig och jag hoppas att Phil har tagit lärdom av mitt ledarskap. Utan Phil hade Vimmerby Hockey inte varit där vi är i dag och det är sanningen. Han har en otrolig seriositet, professionalism och det sätt som han driver saker och ting på har gjort att vi varit i toppen av division 1 tre år i rad. Det är fantastiskt och jag kan inte nog tacka Phil för det han har åstadkommit. Vimmerby tappar en mycket kompetent tränare och jag en mycket god vän, även om han finns kvar i telefon och på andra sätt, säger Morgan Persson.

"Inget nytt magplask"

Phil Horsky lämnade Vimmerby Hockey efter sin första succésäsong med klubben för hockeyallsvenska Karlskrona HK. VH rekryterade FBK-legendaren Peter Nordström som ersättare – men det hela blev ett fiasko.

Resultaten uteblev och redan efter sex omgångar bröt Vimmerby och Nordström kontraktet. Den förre landslagsstjärnan gick sedan ut och totalsågade Vimmerby Hockey i Värmlands Folkblad. 

Kort senare var Phil Horsky tillbaka i Vimmerbys bås. 

– Nu får man hitta andra vägar kanske och inte ta kontakt med de mest självklara referenserna som man gjorde då. Det blev platt fall och det tar jag fullt ansvar för. Där ska vi inte hamna igen. Vi har en profil som Phil har satt kring vad vi vill och vad vi behöver. Det blir inget magplask igen. 

Arbetet med att jaga en ny tränare börjar redan i kväll, enligt Persson.

– Vi får se vad det mynnar ut i, men något bra ska det bli. Det kan inte vänta utan telefonen kommer få jobba. Det måste igång snabbt för det sätter hela strukturen och påverkar hur jag går vidare med nya och befintliga spelare. 

"Redan sena in"

De senaste årens framgångar kan få betydelse, tror Morgan Persson.

– Vi har bevisat vad vi står för och vad vi vill. Playoff 3 har vi nått tre år i rad och det ger ringar på vattnet. Vi står för många bra saker och vill någonting med det vi håller på med. Jag hoppas vi ska hitta något väldigt bra. 

När kan det vara klart?

– Det är svårt med deadline, men förhoppningsvis inom några veckor.

Så snabbt?

– Jag hoppas det. Vi är redan sena in i säsongen eftersom allt är senarelagt. Vi har ingen tid att förlora, utan måste jobba skyndsamt. 

Ström har kontrakt

I den befintliga truppen är det endast Pelle Ström som har kontrakt över kommande säsong.

– Jag kommer ha exitsamtal och förhoppningen är att få behålla stora delar av stommen. Vi har ett fint lag att bygga vidare på och jag hoppas att många vill stanna, men det finns naturliga avgångar. Vi har spelare som har gjort det bra och som är intressanta för klubbar högre upp. 

Är det någon som aviserat det?

– Jag har inga kommentarer till det. Jag kan bekräfta att spelare för diskussioner med klubbar högre upp och jag vet vilka som lämnar, men det kommer jag inte gå ut med nu. Det blir i dagarna.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt