Annons:

Kokkonen om uttåget med HV:

HV71:s tränare Stephan ”Lillis” Lundh och Jesper Kokkonen. HV71 åkte ur SHL på söndagskvällen. Foto: Ola Westerberg/Bildbyrån

Kokkonen om uttåget med HV: "Man skäms – det är väldigt sorgligt"

Storklubben HV71 har åkt ur SHL. Fiaskot fullbordades på söndagskvällen när Brynäs avgjorde matchserien.
– Det är klart att det är väldigt sorgligt, säger förre VH-spelaren Jesper Kokkonen.

Annons:

Med 36 raka säsonger i Sveriges högsta serie och fem SM-guld på meritlistan är Jönköpingsklubben HV71 en av Sveriges största hockeyklubbar.

Inför säsongen var HV71 ett lag tippat för toppen av SHL, men i söndags kväll var degraderingen ett faktum. En annan storklubb, Brynäs, vann ödeskvalet med 4-1 i matcher. 

Jesper Kokkonen, tidigare hyllad forward i Vimmerby Hockey, skrev på för HV71 inför den här säsongen. 

– Det fanns förstås ingen tanke på det här när jag skrev på. Jag valde HV av en orsak och det var att jag ville vinna. Ett lag skulle åka ur och på något sätt får vi inte ihop det. Det är klart att det är väldigt sorgligt. Det ska inte kunna hända liksom, men vi har satt oss i den här sitsen själva. Vi lyckades inte kräma ur mer och Brynäs drog det längsta strået, säger Jesper Kokkonen dagen efter uttåget.

När började du inse att det kunde gå så här illa?

– Man försöker hela tiden, längs hela vägen, tänka positivt och fokusera på att vi ska vända det här tillsammans. Men vi fick aldrig något grepp om det och kom aldrig ur förlustsviterna. Vi var efter hela tiden. När det blev klart att det skulle bli kvalspel försökte vi hitta energi i varandra och lösa det, men det lyckades vi inte med. 

"Man skäms"

Den första matchen var väldigt tajt och Jesper Kokkonen tror att förlusten där kan ha blivit avgörande.

– Det var tajta matcher hela vägen och man gick in i en bubbla. Det var match för match och fokus på nästa dag, men vi kom aldrig upp i nivå och fick aldrig ut det vi ville. Man försökte fokusera på sitt, men Brynäs lyckades bättre än oss. De var starkare.

Jönköping är en hockeytokig stad. Hur har det varit under den här säsongen?

– Det har inte varit någon rolig säsong för någon hockeyspelare utan publik, men det är klart att det har varit tufft. Självförtroendet är inte på topp och man kommer till hallen för att göra sitt bästa, men mycket sitter i huvudet. Det här ska inte hända HV, men nu hände det. Man skäms över det här. 

"Dörren hålls öppen"

Jesper Kokkonen ska upp till Stockholm när vi pratar för att träffa familjen, men ska ned till Jönköping igen de närmaste dagarna.

– Det är tufft nu så är det. 

Kan du tänka dig att följa med HV till Hockeyallsvenskan?

– Klart jag håller dörren öppen för det, men jag har inget bra svar i dag. Det är en för tidigt väckt fråga. Vi får se vad som händer den närmaste tiden. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt