Annons:

JUST NU: HAN ÄR VIMMERBY HOCKEYS NYE TRÄNARE

På onsdagseftermiddagen presenterade Hockeyettan-laget Vimmerby Hockey sin nye tränare. Foto: Ossian Mathiasson

JUST NU: HAN ÄR VIMMERBY HOCKEYS NYE TRÄNARE

Vimmerby Hockey plockar in rutin på bänken när man väljer ny tränare eter Phil Horsky. I dag presenterades förre BIK Karlskoga-tränaren, och tungt meriterade spelaren, Staffan Lundh, 58, som ny head coach för klubben.

Annons:

Vimmerby Hockey presenterade på onsdagseftermiddagen rutinerade och meriterade 58-årige Staffan Lundh (-63) som ny head coach inför kommande säsong. Lundh efterträder Phil Horsky som lämnar Vimmerby efter tre säsonger.

Staffan Lundh har en lång och gedigen tränarbakgrund. 

Under det senaste året har han jobbat med både ishockey och innebandy. Först som klubbchef i IBK Lockerud och sedan som assisterande coach i den österrikiska klubben VEU Feldkirch, när pandemin stängde ned delar av innebandyns seriesystem i Sverige.  

Han har dessförinnan bland annat coachat BIK Karlskoga, Mariestads BoIS, Färjestad J20 och IK Oskarshamn, och har också en meriterad bakgrund som spelare i SHL för Färjestad samt landslaget Tre Kronor. På meritlistan har Staffan Lundh sju säsonger som coach för lag i Hocketyallsvenskan och Hockeyettan, och som spelare har han gjort över 300 matcher i SHL och drygt 40 matcher med Tre Kronor.

Nu blir han coach för Vimmerby Hockey säsongen 21/22. 

"Jättekul utmaning"

– Det ska bli en jättekul utmaning. Jag sadlade om lite inför den här säsongen, men hockeysuget har funnits där hela tiden. Det är inget man bara stänger av. Vimmerby är en klubb som har gjort ett bra jobb under många bra säsonger i ettan. De var en svår utmanare redan när jag var i Mariestad. Och är man bara uddamålet från Troja som går upp i allsvenskan så är man en av utmanarna som finns med där. Och målsättningen blir ju att ta det här ett steg till, säger Staffan Lundh i ett pressmeddelande från klubben.

Staffan Lundh står för en ishockey som handlar mycket om balans. 

– Det måste självklart finnas en balans mellan det defensiva och det offensiva. Jag tycker och vill att vi ska kunna äga ett eget spel med kontroll. Samtidigt tar man inte bort strukturen i defensiven. Det gäller också att hitta en effektivitet i offensiven och våga utmana i rätt lägen, säger han. 

Morgan mycket nöjd

Vimmerby Hockeys klubb- och sportchef Morgan Persson är mycket nöjd att ha knutit Staffan Lundh som head coach. 

– Staffan har varit vårt förstaval hela vägen, därför känns det extra skönt att vi nådde en uppgörelse. Staffan har en gedigen ishockeybakgrund och stämmer väl överens in på den profil vi sökt i rekryteringsprocessen. Han har ett starkt driv, är strukturerad, erfaren och har en hög kravbild. Han delar också vårt speltänk med ett fortsatt välorganiserat försvarsspel men med en mer kreativ offensiv, säger Morgan Persson. 

Avtalet med Staffan Lundh är till en början skrivet på en säsong. 

– Det är en ganska vanlig avtalstid när man kommer till en ny förening, men vi hoppas att samarbetet ska bli längre än så, säger Morgan Persson. 

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt