Annons:

Skyttekungen efter förlängningen med VH: ”Ger extra motivation

Todd Winder ser fram emot en ny säsong i Vimmerby Hockey. Foto: Privat

Skyttekungen efter förlängningen med VH: ”Ger extra motivation"

Trots stundtals sparsamt med speltid var Todd Winder Vimmerby Hockeys bästa målskytt under säsongen. I helgen stod det klart att han stannar i klubben. I en intervju med DV berättar kanadensaren om sina känslor för VH, lärdomarna från en tuff säsong och smärtan att se Troja/Ljungby kliva upp i Hockeyallsvenskan. 
– Det kunde ha varit vi och det ger extra motivation att lyckas nästa säsong, säger Todd Winder.

Annons:

24-årige Todd Winder stod för 29 poäng på 45 matcher i Hockeyettan den gångna säsongen. Med sina 21 mål var kanadensaren Vimmerbys skyttekung. Sex av målen kom för övrigt i playoff-spelet mot Hockeyallsvenskan,

Winder lyckades dock aldrig riktigt charma tränaren Phil Horsky och fick stundtals knapert med speltid och var till och med bänkad i ett antal matcher.

– Det var tufft i perioder, men jag lärde mig en hel del viktiga lärdomar inför framtiden. Nu ser jag fram emot en ny säsong, säger Todd Winder.

29 poäng, är du nöjd med den utdelningen?

– Personligen är jag inte särskilt nöjd med det. Jag tror att jag kan bidra med mer och ser fram emot att få den möjligheten.

Hyllar Persson

Den gångna helgen satte Todd Winder sin signatur på ett nytt kontrakt med Vimmerby Hockey.

– För mig var det ett lätt beslut. Jag njöt av min tid i VH, både med mina lagkamrater och med staden. Morgan (Persson, VH:s klubbchef) var verkligen bra att jobba med under säsongens gång och han har bra visioner för klubben. Jag känner att en fortsättning i Vimmerby är den bästa möjligheten för mig att lyckas som hockeyspelare eftersom VH har en stark kärna och kommer att bli ett av de bästa lagen i Hockeyettan.

Vimmerby åkte som bekant ut i det sista steget innan kvalserien till Hockeyallsvenskan. Troja/Ljungby blev för svårt och tog sedan klivet upp i seriesystemet.

– Jag har lagt det bakom mig nu. Men det var svårt att se Troja vinna och ta steget upp. Det kunde ha varit vi och det ger extra motivation att lyckas nästa säsong. 

”Bara hört bra saker”

Kommande säsong tränas VH av rutinerade Staffan Lundh.

Vet du något om honom?

– Jag har bara hört bra saker om Staffan. Han är en bra tränare och det har han visat även på högre nivå. Jag ser fram emot att träffa honom och det ska bli kul att jobba tillsammans nästa säsong.

Vad tycker du att Vimmerby ska ha för målsättning nästa säsong?

– Naturligtvis kommer det att finnas stora förväntningar på vårt lag. Men först och främst måste vi fokusera på att lära oss ett nytt spelsystem under Staffan och växa tillsammans som ett lag. Efter det kan vi lägga fokus på de större målen, säger Todd Winder.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt