Annons:

Kärleken tog Emelie till Vimmerby – nu ska hon spela i VIBK

Kärleken tog Emelie Andersson till Vimmerby och Vimmerby IBK. Foto: Privat

Kärleken tog Emelie till Vimmerby – nu ska hon spela i VIBK

Hon lämnade Göteborg för Vimmerby tack vare kärleken. Nu ska Emelie Andersson, med division 1-rutin, ta upp konkurrensen med Wilma Djurstedt.
– Jag ska stötta Wilma med mina erfarenheter, säger hon.

Annons:

I januari i år gick flyttlasset från "Sveriges framsida" till Vimmerby. Emelie Andersson träffade en kille från Vimmerby och de båda blev kära. 

– Det var mycket tårar i början, det var en sån omställning från en storstad som Göteborg till Vimmerby. Men jag tycker det är en liten, mysig stad och jag har kommit in bra i Vimmerby. Jag har fått jobb på en förskola, så det har gått bra, säger Emelie Andersson.

Var det givet för dig att flytta hit?

– Vi hade lite diskussioner fram och tillbaka. Jag hade ett jobb som jag trivdes med hemma i Göteborg, men jag hade precis lagt av med innebandyn och då blev det lättare för mig helt enkelt. Det passade bra i tiden helt enkelt. 

"Saknat innebandyn"

Men saknaden efter innebandyn blev för stor. Nu har Emelie Andersson, som har lång erfarenhet av division 1, bestämt sig för att spela i VIBK. Målvakten har stått i Lerum i flera säsonger och var förstamålvakt när laget kvalade till Allsvenskan. 

– Man har saknat innebandyn. Det är ju något man har vuxit upp med och min kille är innebandydomare, så det blir mycket innebandysnack hemma. Då blev det självklart att börja igen. 

Varför valde du att sluta?

– Det var lite olika anledningar. Dels fick jag inte riktigt ihop det med jobbet och dels gick jag inte ihop med tränaren då. Sedan bodde jag 40 minuter därifrån, så 40 minuter enkel väg fyra dagar i veckan blev för mycket till slut. 

"Lätt att säga"

Just nu tränar Vimmerby IBK inför en ny division 1-säsong. Pandemins utveckling är förstås avgörande för hur det blir.

– Vi tränar löp, fys och sedan innebandy utomhus just nu. Jag har kikat lite och det är ett ungt lag, det känns väldigt lovande och alla har en fantastisk träningsmoral. Jag tror att det kan bli något bra av det jag har sett. 

Hur känner du för egen del?

– Jag kör så mycket jag kan, vill och orkar. Jag ska stötta Wilma och bidra med mina erfarenheter, men det är lätt att säga nu. Sedan när man väl är där vill man alltid göra sitt bästa och spela så mycket som möjligt.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt