Annons:

IK Oskarshamn värvar poängstark KHL-forward

IKO-tränaren Martin Filander är nöjd med värvningen. Foto: TT

IK Oskarshamn värvar poängstark KHL-forward

59 poäng på 109 KHL-matcher. Nästa säsong spelar tjecken Hynek Zohorna i IK Oskarshamn i SHL. 

Annons:

Zohorna lämnade hemlandet inför säsongen 2018/19. Först blev det ett år i Pelicans i finska Liiga och sedan två fina säsonger i KHL-laget Amur Khabarovsk. Nu har han skrivit ett ettårskontrakt med IK Oskarshamn

– Jag hade en bra säsong i Finland och det snabba spelet i nordeuropeisk hockey passar mig som hockeyspelare. Jag försöker använda min skridskoåkning och fysik för att bidra till laget. Jag hade bra säsonger i KHL och Ryssland men kände efter den här säsongen att jag ville byta miljö och liga. Jag är spänd på att komma till Oskarshamn och se hur spelet är i SHL, säger forwarden till klubbens hemsida. 

Tränaren Martin Filander:

– Vi har haft Hynek på radarn länge och vet att han är en kille med jäkligt bra karaktär. Han har hög kvalitet och varit med på hög nivå under flera säsonger, både i KHL och i internationella sammanhang. Han är i en bra ålder och som sagt kommer han bidra med erfarenhet vilket är viktigt i den fas IK Oskarshamn befinner sig i. Han besitter även stor skicklighet i båda delar av isen. I SHL krävs det att man gör arbetet i båda riktningar och det har han visat att han är bra på.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt