Annons:

Han vill lyfta i Vimmerby: ”Det är något som driver mig”

Philip Elgestål söker revansch i Vimmerby. Foto: Bildbyrån

Han vill lyfta i Vimmerby: ”Det är något som driver mig”

Tidigare i dag presenterade Vimmerby Hockey forwarden Philip Elgestål som ett av två Nationaldags-nyförvärv. 22-åringen från Göteborg har planen klar för sig; det är dags att lyfta mot högre höjder.

– Absolut har jag drömmar och mål att ta mig högre upp, det är något som driver mig, säger Philip Elgestål.

Annons:

Centern Niki Koskinen från IPK i finska Mestis och forwarden Philip Elgestål från Mariestad i Hockeyettan. Det var de två nyförvärv som Vimmerby Hockey presenterade tidigare i dag.

När det gäller Elgestål har han lirat i Hockeyettan i två och en halv säsong, först i Hanhals och den gångna säsongen  i Mariestad. På meritlistan finns också flera säsonger i Frölundas juniororganisation och en halv säsong i USA, där VH-förvärvet spelade i Central Illinois Flying Aces i USHL.

– Nu ska det bli riktigt kul att komma till Vimmerby. Jag känner mig extremt taggad för hösten som kommer. Det här ska bli jättekul, säger Philip Elgestål.

Varför föll valet på Vimmerby?

– Ända sedan jag började spela i Hockeyettan har Vimmerby varit ett topplag som har varit roligt att möta. Sen tycker jag att de alltid har spelat en rolig hockey. Jag har hört mycket gott om klubben och det har känts bra när jag har snackat med Morgan (Persson, klubb- och sportchef), Thomas (Lindblom, sportgruppen) och Staffan (Lundh, huvudtränare). För mig var det ett självklart val att gå till Vimmerby. Sen känner jag att den spelidé som Staffan har passar mig. 

Lever på sin skridskoåkning

Den gångna säsongen svarade Philip Elgestål för 14 poäng (2+12) på 49 matcher. I Hanhals säsongen 2019/20 blev det 26 poäng (13+13) på 36 matcher.

– Året i Mariestad är ingen säsong jag är riktigt nöjd med. Det var tufft, men samtidigt lärorikt. Jag fick en mer defensiv roll än vad jag är van vid så jag har lärt mig lite mer av det spelet. Nu är jag revanschsugen på att få visa Vimmerby att jag är en offensiv spelare och med det spelet hjälpa laget till så hög framgång som möjligt.

Hur beskriver du dig själv som spelare?

– Jag är en spelare som lever lite på min skridskoåkning. Jag jobbar stenhårt, är orädd, har ett väldigt bra skott och går rakt på mål hela tiden. 

”Öppnas dörrar”

Valet av Vimmerby kan också visa sig strategiskt i Philip Elgeståls strävan att nå högre i seriesystemet.

– Vimmerby har utvecklat många duktiga spelare som sedan har tagit sig vidare i karriären. Att det blir spel i den södra serien är också positivt då det är en serie med väldigt bra lag. Det är tuffa matcher hela tiden och gör jag det bra kan det öppnas dörrar för framtiden.

Philip Elgestål känner bara en spelare i Vimmerbys nuvarande trupp, Lucas Jidenius, som också spelade i Mariestad den gångna säsongen.

– Så i princip blir det bara nya ansikten och det ser jag bara som väldigt roligt.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt