Annons:

Tio nya spelare – så ser sportchefen på truppbygget:

Morgan Persson är nöjd med sitt truppbygge. Foto: Simon Henriksson

Tio nya spelare – så ser sportchefen på truppbygget: "Alltid spännande"

Det är mer regel än undantag i Hockeyettan. Återigen har Vimmerby Hockey många nya spelare när truppen samlades den här veckan för att börja med tester.
– Det är lika kul varje gång att få hit alla och se alla ansikten, säger sportchefen Morgan Persson.

Annons:

Till den här säsongen, när Vimmerby Hockey dessutom har en ny huvudtränare och assisterande tränare, är det tio nya spelare som ska representera laget. Nio av dessa fanns på plats i Vimmerby när laget drog igång försäsongen med gemensamma tester på måndagen. 

– Det här är alltid lika kul och spännande. Det är roligt att få hit alla och se alla ansikten. Alla var inte här i maj och det är jättespännande, säger Morgan Persson, sportchef i Vimmerby Hockey.

Endast Todd Winder (kommer torsdag), Philip Elgestål (kommer lördag) och assisterande tränaren Nico Surenkin (kommer 14 augusti) saknades. Dock blev det inte mycket av testerna utomhus, då väderleken spelade ett spratt.

– Skaderisken är för stor. Vi kommer att ta det en dag när det inte regnar. Det blir för halt och vi vill inte att de ska skada sig, säger Persson.

Intressant trupp

En del tester blev det emellertid både inom- och utomhus. Sportchefen Morgan Persson anser att den sportsliga ledningen satt ihop en intressant trupp.

– Det känns jättespännande och jag tycker vi fått till en bra mix av allt. Framför allt tycker jag att vi stärkt upp offensiven bättre än tidigare år. Vi har både Niki (Koskinen) och Tatu (Kokkola) på centersidan. Vi har fler alternativ framåt och ser spetsigare ut. Vi har en bra mix, två bra målvakter och en backsida som också ser intressant. 

Ett tungt tapp är förstås rutinerade Oskar Carlsson, som valt att placera skridskorna på hyllan.

– Det är ett jättetapp med hans erfarenhet och hans lugn. Hugo (Enock) som vi fick in är lite av en liknande spelartyp och jag skulle nog säga att Hugo är aningen mer offensivt lagd. 

Trots tappet av Oskar Carlsson finns det en hel del spelare från de egna leden i truppen. Pelle Ström, Jakob Karlsson, Anton Carlsson och Helge Holmstrand bland annat. 

– Det betyder jättemycket och de är otroligt viktiga. De drar ett jättelass när det gäller att få alla att känna sig välkomna och vara tydliga med vad vi står för och vad vi vill. 

Flera finska spelare

I truppen finns nu en kanadensare och tre finländare. Det kan bli en fördel, tror Morgan Persson.

– Tanken från första början var två finska spelare. Det är alltid lättare om man är två med språket och att man kan ty sig till varandra. Vi tog en till senare och Todd behöver ju ingen inkörningsperiod alls. Vi plockade också en assisterande tränare som är finländsk och det är en jätteviktig pusselbit. Han pratar även svenska och det gör att den här sista procenten som kan missas på grund av språkförbistring inte behöver finnas där. Där får Nico (Surenkin) en jätteroll. Jag ser det som en möjlighet för oss.

Många av de finska nyförvärven de senaste åren har inte varit lyckade. Hur säker är du på att det här blir lyckat?

– Det är inte bara finska eller utländska spelare man kan gå bom på. Det gäller även svenska spelare. Det kan vara en massa olika faktorer som avgör. Man kanske inte trivs utanför isen, man kanske känner hemlängtan eller tristess. Det kanske helt enkelt inte funkar på isen. Vi har varit väldigt noga i rekryteringsprocessen, sett jättemycket video och pratat med folk man litar på. De har skött sommaren på ett jättebra sätt och kommer hit vältränade. Det finns aldrig några garantier, men jag hoppas att det ska slå väldigt väl ut. 

Try out-kontrakt

I princip alla lag i serien har rustat väldigt bra – inte minst Mörrum och Nybro Vikings.

– Herregud, ja. Serien är otroligt tuff. Det är tio lag och det är bara att titta på trupperna. Vissa lag är väl inte färdigbyggda än heller.

Det är förvisso inte Vimmerby Hockeys trupp heller. Unga trion Adam Lindblad, Martin Holmstrand och Olle Söderlund har fått try out-kontrakt.

– Adam och Martin har varit med ett tag och Olle kom ju in där på lån i vintras. Vi hoppas på dem och att de vill visa att de ska vara med. Det finns mycket potential. Ingen blir gladare än jag om det slår väl ut.

Dessutom tittar Vimmerby efter ytterligare en forward.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt