Annons:

Tvåa inför slutsträckan – då tappade Victor tid och placeringar efter strul

Victor Karlsson, Vimmerby MS, hade andraplatsen inför sistasträckan men tappade både tid och placeringar och slutade femma i klassen i Älmhult. Foto: Ossian Mathiasson

Tvåa inför slutsträckan – då tappade Victor tid och placeringar efter strul

Victor Karlsson, Vimmerby MS, fick åka hem med en blygsam femteplats i klassen från SM-deltävlingen South Swedish Rally, Älmhult. Han låg tvåa i klassen inför sista sträckan men då hände det igen.

"Redan efter 1,5 kilometer in på sträckan sprack en bakfälg, igen, helt utan anledning och vi tappar mycket tid och föll ner till en femteplats. Bittert", skriver Victor Karlsson på sin Facebooksida.

Annons:

Inledningen på South Swedish Rally satte deltagarna nästan i orimliga förutsättningarna på fredagskvällen. Regnet hade öst ner hela eftermiddagen och fortsatte att ösa ner. Det var inga småpölar utan det var halva sjöar på vägen.

Däremot var det bara några regnstänk på lördagen och hyfsade vägar.

Victor låg nia i klassen efter fredagskvällens regndränkta sträcka. En sträcka alla förare tyckte var det värsta de varit med om när det gäller vatten på vägbanan och skyfall. Många försökte beskriva förhållandet som att köra vinterrally på sommardäck.

Victor Karlsson hade dåliga minnen från denna sträcka från senaste gången han körde den, då blev han ståendes och fick kasta in handduken.

- Målet nu var bara att ta mig igen sträckan. Det var riktigt vidriga förhållanden, sa Victor efter fredagens inledning på tävlingen.

Tappade massa tid på sista sträckan

Tidsmässigt tappade Victor rejält till toppåkaren i klassen, Patrik Flodin, Ilsbo MK, som var snabbast i klassen på fredagen och 16,9 sekunder före Victor.

Under lördagen krigade Victor på och lyckades köra upp sig fyra placeringar. Victor slutade femma i klassen och 18:e plats totalt.

Victor lyckades till och med att spöa Flodin på sjundesträckan med en tiondels sekund. Victor hade bästa tiden i klassen på den sträckan och Victor var uppe på tredjeplatsen.

Victor fortsatte att elda på även på åttonde sträckan och gick upp till andraplatsen i klassen.

Men så hände något på sista sträckan där Victor tappade massor av tid och två placeringar nedåt.

I totallistan behåller Victor andraplatsen med 32 poäng. Patrik Flodin leder med 60 poäng och trea Victor Bergsander, Kullings MS, med 30 poäng. Bergsander slutade tvåa idag.

Vår tidning har sökt Victor men inte fått något svar.

Av totalt 77 startande ekipage var det bara 58 som tog sig imål.

Två deltävlingar återstår i Rally-SM. Snapphanerallyt i Hässleholm den 10–11 september och Göhlins Skilling 500 i Skillingaryd den 24–25 september. 

Conny Blomander

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt