Annons:

SÄSONGEN KAN VARA ÖVER FÖR OSCAR BLOM

Säsongen kan vara över för Oscar Blom. Han hoppas på ett besked hur allvarlig knäskadan är under den här veckan. Foto: Linus Johansson

SÄSONGEN KAN VARA ÖVER FÖR OSCAR BLOM

Skadeeländet vill inte ta slut för Oscar Blom. Vimmerbykillen är knäskadad igen och nu riskerar ytterligare en endurosäsong att slås helt i spillror.
– Jag vågar inte säga något definitivt innan jag har gjort en magnetkameraundersökning. Men tyvärr verkar det vara allvarligt igen, suckar Oscar Blom.

Annons:

I början av juli förra året åkte Oscar Blom på en allvarlig knäskada i samband med en träning. Det mesta i hans ena knä gick sönder och det krävdes en operation för att återställa det. Säsongen var över och en lång rehabilitering väntade.

Blom kom dock tillbaka tidigare än vad någon hade kunnat tro och fram till nyligen kändes det mesta bra. Nu är läget ett helt annat och Vimmerbyföraren befarar att säsongen är över innan den knappt har hunnit börja.

– Det började när jag var och åkte på Gotland för ett par veckor sedan. Jag skulle ta en sväng, men körde in i en stubbe och knät böjde sig bakåt. Redan där kändes det som att något gick av. Jag tror inte ens att mitt friska knä hade klarat av den smällen, säger Oscar Blom.

"Var bara att svänga av"

Till en början svullnade knät rejält. Men svullnaden gick ned ganska snart och Blom började träna igen. Helgen som gick var det så dags för nästa tävling, Hovdalajakten i Hässleholm. En tävling som fick ett abrupt slut.

– Jag körde bara tre sträckor. Knät böjde sig bakåt tre gånger på den tredje sträckan. Det var bara att svänga av.

I dag har Oscar Blom besökt sjukgymnast och läkare. Den första preliminära domen är stenhård: det främre korsbandet är troligen av.

– De sa att det inte kändes bra, men att de inte med säkerhet kunde säga att det är av. Nu ska jag göra en magnetkameraundersökning, förhoppningsvis blir det redan den här veckan.

Hur känns det?

– Tyvärr är känslan att det är allvarligt igen. Men jag vågar inte säga hur allvarligt innan jag har gjort undersökningen.

"Tror att jag kommer tillbaka"

Risken är alltså överhängande att den talangfulle enduroföraren missar ytterligare en säsong.

Om det är så illa att det främre korsbandet är av, orkar du då komma tillbaka igen?

– Jag tror det. Det är så jävla skoj att köra hoj. Klart att tanken om det verkligen är värt det har slagit mig. Men jo, jag tror att jag kommer tillbaka.

Om det krävs en ny operation lär Oscar Blom rehabträna en längre tid än efter förra operationen.

– Då sa de att det skulle ta nio månader och jag började köra igen efter fyra månader. Jag kommer att vänta längre den här gången om det blir operation, säger Oscar Blom.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt