Annons:

Domen: korsbandet är av igen - i dag kör Oscar Blom SM

Oscar Blom är knäskadad igen, men tänker köra SM-premiären i dag. Foto: Linus Johansson

Domen: korsbandet är av igen - i dag kör Oscar Blom SM

För andra gången på mindre än ett år är korsbandet i Oscar Bloms ena knä av. Trots det tänker han köra SM-premiären i enduro i dag.
– Målet är att köra hela säsongen, säger Oscar Blom.

Annons:

Vimmerbykillen Oscar Blom har haft stora skadebekymmer det senaste året. Förra sommaren skadade han sitt ena knä mycket allvarligt. Comebacken kom snabbare än vad någon kunnat tro - men nu har olyckan varit framme igen.

För en tid sedan berättade vi att korsbandet i det knä som Oscar Blom skadade illa förra året troligen är av igen. I torsdags fick han svaret att så är fallet.

”Ska bli sjukt skoj”

Trots det dystra beskedet tänker Blom försöka köra SM-premiären i Falköping i dag.

– Jag har testat lite med specialbenskydd och det känns okej så jag tänker försöka köra, säger Oscar Blom.

Kommer det funka att köra enduro med ett trasigt korsband?

– För tillfället känns det bra. Jag kommer inte kunna köra 100 procent, men det ska bli sjukt skoj att köra SM igen. Jag körde mycket förra veckan och då kändes det riktigt bra. Jag kommer att tejpa knät också så det ska nog gå.

Ville operera

Trots knäskadan är Oscar Bloms mål att slutföra säsongen.

– Ja, målet är att köra hela säsongen och försöka göra bra ifrån mig på Novemberkåsan. Men det är långt till dess och det känns som att jag får ta det lite som det kommer. Jag har pratat med han som hjälper mig med träningen och vi ska göra lite förändringar och försöka träna upp knät så bra vi kan. Läkarna ville operera omgående, men så länge det går att köra kan jag inte tänka på operation.

Målet: att komma i mål

I helgen körs de två första SM-deltävlingarna i Falköping.

Vad har du för mål då?

– Det första målet är bara att komma i mål hel. Sen vill man ju alltid komma högt upp i resultatlistan också, men jag vågar inte säga någon placering, säger Oscar Blom.

Förutom Oscar Blom så är även Vimmerbyförarna Kalle Svensson, Didrik Gustafsson, Markus Lundgren, Jonas Olausson, Magnus Holm och Peter Svensson anmälda till helgens SM-tävlingar.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt