Annons:

Rejält uppsving för Semesterracet - så många har anmält sig

Många kommer att köra årets upplaga av Semesterracet. Foto: Linus Johansson

Rejält uppsving för Semesterracet - så många har anmält sig

Vimmerby MS jättetävling Semesterracet stärker sin position i folkracesverige ytterligare. När anmälningstiden gick ut hade närmare 700 personer anmält sig.
– Det måste vara den bästa siffran på ett tag, säger en nöjd Beatrice Ågren Karlsson, tävlingsledare för Semesterracet.

Annons:

2015 var det 630 folkraceförare som anmälde sig till Semesterracet. Förra året hade den siffran stigit till 640. Och till årets tävling blir det ett rejält uppsving. När anmälningstiden gick ut för ett knappt dygn sedan så hade 696 personer skickat in sin anmälan.

– Det är en ganska rejäl ökning. Vi ser en ökning i samtliga klasser, men främst bland damer och juniorer, säger Beatrice Ågren Karlsson.

Ett koncept som lockar

Runt 390 seniorer, 110 damer, 100 juniorer och 100 veteraner är anmälda. En del kommer av förklarliga skäl säkerligen att droppa av innan det är dags för Semesterracet, men deltagarantalet kommer troligen att överstiga 600.

Är du förvånad över den rejäla ökningen?

– Nej, det är jag egentligen inte. Men det är förstås jätteroligt. Jag kan inte säga vad ökningen beror på. I själva tävlingen är det ingen förändring på upplägget. Ibland tänker man att vi ska hitta på något nytt, men det här är ett bevis på att det inte behövs. Konceptet som vi har lockar.

Vinnarna kommer tillbaka

Beatrice Ågren Karlsson säger vidare att ingen riskerar att bli bortlottad utan alla kommer att få en plats i startfältet till Semesterracet, som inleds den elfte juli och avslutas den 15 juli.

Förra årets segrare i form av Tobias Svärd (senior), Camilla Wernersson (dam), P-O Leandersson (veteran) och Sebastian Dahl (junior) är alla anmälda. Den sistnämnda går dock upp i seniorklassen till årets tävling.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt