Annons:

Alexander gör sitt första Midnattssolsrally: ”Blir rörd av allt deras slit”

Här ses Alexander Alexandersson tillsammans med Patrik Lundh, Alexander Andersson, Oskars Lindqvist och Daniel Gustavsson. Foto: Privat

Alexander gör sitt första Midnattssolsrally: ”Blir rörd av allt deras slit”

Alexander Alexandersson från Vimmerby kör Midnattssolsrallyt för första gången. Men utan ett gäng skickliga mekaniker hade det inte varit möjligt.
– De gör en sådan uppoffring. Jag blir rörd av allt deras slit, säger Alexander Alexandersson.

Annons:

27 år gammal gör alltså Alexander ”Mjölkis” Alexandersson sin första start i den klassiska rallytävlingen Midnattssolsrallyt. De första dagarna bjöd dessvärre på en hel del strul.

– Två grenrörspackningar har gått sönder. Första gången var redan på stadssträckan i Hultsfred i onsdags och den bytte vi samma kväll. Sedan var det dags igen på SS3 i går (torsdag). Trots det körde vi resterande sträckor och fullföljde dagen, även om vi tappade lite effekt. Jag har fantastiska mekaniker som ställer upp och skruvar åt mig och som gör att jag kan fortsätta min resa i det här äventyret, säger Alexander Alexandersson.

”Härlig känsla”

Trots problemen har Alexander och kartläsaren Jonas Frejd varit fast beslutna att ta sig i mål.

– Direkt när vi har fått problem har jag och Jonas bestämt oss för att ta oss igenom det, att vi tar oss till slutmålet för dagen och så löser vi problemen där. Så det känns skönt att fortfarande vara med i leken på allvar även om vi ligger på en mittenplacering i klassen.

Hur är det att köra Midnattssolsrallyt?

– Det är verkligen en härlig känsla att köra med så mycket publik i skogen och med folk som står och hejar på oss. Det är en grym upplevelse, säger Alexander Alexandersson.

”Guld värda”

Någon större besvikelse över att bilen har strulat en hel del finns inte.

– Nej, faktiskt inte. Vi har ju fortfarande kunnat ta oss fram och laddat på så mycket vi vågat även om effekten tappats.

Att Alexander Alexandersson är väldigt tacksam för all hjälp han får från sina mekaniker redan det ingen tvekan om.

– De är guld värda för mig. De offrar sin fritid och släpper allt för att skruva åt mig så att jag kan fortsätta köra. Det är en sådan uppoffring. Jag blir rörd av allt deras slit.

Många hjälpte till

De som finns med i servicebussen hela veckan är Patrik Lundh och Alexander Andersson. Men fler hjälper till när det behövs.

– Under torsdagskvällen anslöt min pappa Tomas Alexandersson, Conny Stjernström, Daniel Gustavsson och Oskar Lindqvist  och säkert var det några till som hjälpte till under kvällen.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt