Annons:

Han hyllar funktionärerna: ”Det största intrycket på mig”

Lars Jonsson var nöjd med årets upplaga av Midnattssolsrallyt. Foto: Linus Johansson

Han hyllar funktionärerna: ”Det största intrycket på mig”

De runt 1 000 funktionärerna fick mycket beröm under årets upplaga av Midnattssolsrallyt. Så även av tävlingens projektledare Lars Jonsson.
– Utan dem går det inte. De har gjort det största intrycket på mig, säger Lars Jonsson.

Annons:

För andra året i rad har Midnattssolsrallyt avgjorts med Vimmerby som centralort.

– Om man inte ska prata med en massa ord så kan man säga att det har varit väldigt bra, säger Lars Jonsson, projektledare för Midnattssolsrallyt.

Vädret med en hel del regn har förstås ställt till det en del. Men just vädret är svårt att skylla på arrangören.

– Det är givetvis synd att vädret har varit som det har varit och då tänker jag främst för funktionärerna. Vi har haft runt 1 000 funktionärer som har stått där och jobbat i ur och skur. De kan inte gömma sig undan från vädret och har knappt haft tid att äta. Istället har de kämpat för att vi ska kunna ha den här tävlingen. Det är det största intrycket på mig, säger Lars Jonsson.

Bra med publik

Han är också nöjd med publiktillströmningen, även om det är omöjligt att säga en siffra.

– Trots vädret så har vi dragit mycket publik. Det är inte så att det har stått 10 000 människor på ett ställe, utan istället har det stått människor överallt. På stadssträckan i Vimmerby till exempel var det jämna publikled.

Upplever du att det har varit lika mycket publik i år som förra året?

– Det är jättesvårt att säga, men det tror jag. Sen kanske det hade varit ännu mer publik om vi haft vädret med oss, säger Lars Jonsson.

Har årets Midnattssolsrally varit samma succé som rallyt 2016?

– Det är i paritet med det. Vi har haft 200 bilar här i år och det har varit tufft. Många har fått slita mer för att få det att funka.

Frestar på organisationen

Förra året var det bara 175 ekipage som fick vara med i Midnattssolsrallyt. Tidigare i år sa Lars Jonsson att det ska mycket till för att han ska göra en tävling med så många som 200 bilar igen.

– Det stora beslutet inför nästa år är hur många bilar vi ska ha. Det är möjligt att jag har sagt att vi inte ska ha 200 ekipage igen, men det är ändå inte omöjligt att det blir så. Det frestar mycket på organisationen, men samtidigt har vi ett sådant sug från rallysverige att åka den här tävlingen. 

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt