Annons:

Tobias Svärd briljerade i Semesterracet. Foto: Simon Henriksson

VMS summerar en suverän vecka: ”Har varit väldigt lugnt”

Semesterracet 2017 blev en fullständig succé. Nu kan även tävlingsledningen, där bland annat Beatrice Ågren Karlsson ingår, andas ut.
– Det har varit en jättebra vecka och något som slår mig är att det har varit väldigt lugnt, säger Beatrice Ågren Karlsson.

Annons:

Årets tävling drog fler deltagare än på många år och publiken strömmade också till Gnagaredalen. Trots det säger Beatrice Ågren Karlsson:

– Om jag ser till hur tävlingen fortlöpte så har det varit det lugnaste året på länge. Det har varit lugnt bland förarna och vi har klarat oss ifrån allvarliga krascher.

Nöjda förare

Två krascher där förarna behövde föras till sjukhus med ambulans inträffade under veckan. Båda gångerna var det juniorer som var inblandade. De tre personer som fördes till sjukhus fick dock lämna snabbt och ingen av dem har några större skador.

– Vi känner också att förarna i det stora hela har varit relativt nöjda. Det är inte alls lika många som har kommit fram för att klaga eller protestera, säger Beatrice Ågren Karlsson.

”Alla är lika värdefulla”

Som ni har kunnat läsa på sajten tidigare i dag så kommer Semesterracet, i vanlig ordning, också att bli en väldigt bra ekonomisk affär för Vimmerby MS.

Ågren Karlsson ser också tillbaka på bra tävlingar och spännande heat.

– Jag tänker inte minst på juniorfinalen. Det finns knappt ord för hur man som 14-åring (Emil Bondesson, reds. anm) kan ratta en sådan bil på ett sådant sätt. Och sedan är ju Tobias Svärd (vinnare i seniorklassen) en otroligt duktig förare.

Runt 400 funktionärer har behövts för att ro tävlingen i hamn.

– Alla funktionärer är lika värdefulla. Vi är beroende av alla som gör en insats oavsett om de lägger fyra timmar eller fem dagar, säger Beatrice Ågren Karlsson.

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt