Annons:

  • Johan och Hampus jagar A-final på Gotland: ”Slog sönder halva framvagnen”

    Hampus Milton är med i toppen i juniorklassen. Foton: Johan "JK" Karlsson (www.racepage.org)

  • Johan och Hampus jagar A-final på Gotland: ”Slog sönder halva framvagnen”

    Johan Karlsson.

  • Johan och Hampus jagar A-final på Gotland: ”Slog sönder halva framvagnen”

    Marie Karlsson till vänster.

Johan och Hampus jagar A-final på Gotland: ”Slog sönder halva framvagnen”

Vimmerbyförarna Johan Karlsson och Hampus Milton delar bil i den stora folkracefestivalen på Gotland. Nu är båda på god väg mot A-final i respektive klass.
– Fyra vinster och två andraplatser så här långt måste jag vara nöjd med, säger Johan Karlsson.

Annons:

Johan Karlsson lyckades inte särskilt väl i seniorklassen i Semesterracet förra veckan. Men redan då hintade han om att Gotlandsfestivalen var hans stora mål. Och där har VMS-föraren lyckats desto bättre så här långt. Efter sex av åtta kvalheat ligger han sexa med fyra heatsegrar och två andraplatser.

– Det här är min favorittävling och jag trivs bra här så jag hoppas att det fortsätter lika bra. Upplägget på tävlingen är riktigt roligt, tycker Johan Karlsson.

Högre poäng

Upplägget skiljer sig en hel del från till exempel Semesterracet, där man kvalar en dag och sedan är utslagen eller kvalificerad för finaldagen. I Gotlandsfestivalen kvalar samtliga förare i totalt tre dagar (tisdag, torsdag och lördag) och totalt åtta heat. Därefter väntar finalåkning på lördag eftermiddag.

En extra krydda är att lördagens två kvalheat ger mer poäng än under de två första dagarna. Istället för poängen 7, 5, 4, 3, 2, 1 så kommer 10, 8, 6, 4, 3, och 2 poäng att delas ut.

– Det gör att de två heaten är galet viktiga så då gäller det att vara på hugget, konstaterar Johan Karlsson.

Miltons fjärde tävling

I seniorklassen är det i skrivande stund två förare som har vunnit alla sina heat; Johan Frode, MK Kinda, och Mattias Havdelin, Rosendals MK. Johan Karlsson är sexa, placeringen precis utanför A-final, fyra poäng bakom toppduon.

Värt att notera är att Johan Karlsson delar bil med en annan framgångsrik Vimmerbyförare, junioren Hampus Milton. Milton är just nu fyra i juniorklassen, en placering som innebär A-final.

– Det är riktigt skoj att det funkar så bra för ”Hampe” också. Det är bara hans fjärde tävling, säger Johan Karlsson.

Slog sönder framvagnen

Att dela bil under Gotlandsfestivalen kan vara extra chansartat med tanke på hur många heat som ska köras. Och bilen fick sig en rejäl törn i slutet av torsdagens kval.

– Mitt sista heat var tufft, det kunde lika gärna ha varit en final. Jag fick kriga riktigt hårt så i en smäll när jag attackerade ledaren på andra varvet slog jag sönder halva framvagnen, men lyckades ändå ta mig i mål som tvåa. Nu har vi hela dagen i morgon (läs: i dag) på oss att laga det så det ska inte vara någon fara.

Trea i lagtävlingen

Vimmerby MS har också en förare med i toppen av damklassen i form av Marie Karlsson, som ligger tia efter sex av åtta kvalheat.

I Gotlandsfestivalen finns dessutom en lagtävling, där Vimmerbytrion Johan Karlsson, Hampus Milton och Tom Nilsson ligger trea inför den avslutande dagen. Laget har bara fyra poäng upp till förstaplatsen.

Fakta

Resultat från Gotlandsfestivalen

Vimmerbyförarnas poäng efter sex av åtta kvalheat:

Senior:

6) Johan Karlsson, 38 poäng

31) Tom Nilsson, 28

58) Markus Stjernström, 22

86) Thomas Karlsson, 18

144) Jesper Åberg, 6

Dam:

10) Marie Karlsson, 26

38) Emelie Karlsson, 13

Junior:

4) Hampus Milton, 34

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt