Annons:

Alexander Alexandersson och Jonas Frejd är i gott slag inför rallytävlingen Midnattssolsrallyt som har Vimmerby som centralort för tredje året i rad. Foto: Privat

"Mjölkis" i god form inför Midnattssolsrallyt: "Gått spikrakt uppåt"

Alexander Alexandersson har haft en stigande formkurva under våren och känner sig väl förberedd inför årets upplaga av Midnattssolsrallyt på hemmaplan.
– Så är det men det känns ändå som att man inte får med allt. Man är nojig inför en sådan tävling, säger Vimmerbyföraren.

Annons:

Förra året gjorde Alexander ”Mjölkis” Alexandersson sitt första framträdande i den klassiska rallytävlingen Midnattssolsrallyt. 

Det började riktigt illa. Under de två första tävlingsdagarna gick två grenrörspackningar sönder och de tappade en hel del effekt. 

Med hjälp av duktiga mekaniker, som ställde upp och åtgärdade problemen, kunde han fullfölja tävlingen. Han slutade på 41:a plats i totalen och elva i klassen av totalt 30 ekipage. 

"Mjölkis" är i god form

I år står han på startlinjen ännu en gång och vid sin sida har han kartläsaren Jonas Frejd. 

– Tankarna går väl som så att jag vill gå runt på en så bra placering som möjligt och jag vet att allt kan hända längs vägen. Det var skönt att jag kom tillbaka som jag gjorde förra året och fick en bra avslutning, säger Alexander Alexandersson. 

Precis som i fjol kommer han delta i tävlingen med Opel Asconan och han är nöjd med hur tävlingsvåren har varit och vad han har åstadkommit. Han tycker att det är skönt att få medgång och topplaceringar efter allt slit i garaget. 

– Till årets tävling har jag åkt betydligt mycket mer än vad jag gjorde inför förra årets tävling. I år kommer jag med fem riktigt bra tävlingar i ryggen så det känns riktigt bra, säger Alexandersson. 

"Måste behålla kylan i magen"

På nationaldagen vann han och kartläsaren Jonas Frejd Ramudden-sprinten i Norrköping och i slutet av april blev det en andraplats i klassen c-förare grupp h i Guterallyt på Gotland tillsammans med kartläsaren Emil Pettersson. 

– Det gick faktiskt väldigt dåligt i första tävlingen för året, sen har det gått spikrakt uppåt, säger han.

Hur är känslan inför tävlingen?

– Det känns som att vi är mer förberedda gällande hur bilen funkar och hur man ska tänka. Så är det men det känns ändå som att man inte får med allt. Man är nojig inför en sådan tävling. Kommer motorn och växellådan hålla?, säger han och tillägger:

– Det är också psykologiskt påfrestande när man ska åka på hemmaplan. Jag vet att jag kommer få mycket stöd, då gäller det att kunna andas ut ibland och vara kylig.

Vad krävs för att nå en framskjuten placering i denna typ av tävling?

– Bra fart, bra känsla och att man inte gör några misstag. Man måste även behålla kylan i magen, säger han. 

Har du satt upp någon målsättning?

– Ska jag var ödmjuk och snäll så vill jag komma topp tio i klassen och förbättra mig i totalen. Jag kom 41:a i fjol, säger han. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt