Annons:

Jonsson försvarade titeln från i fjol efter tuff kamp

Återigen var det Mats Jonsson som fick äran att spruta segerchampagne när han vann Midnattssolsrallyt för andra året i rad. Foto: Ossian Mathiasson

Jonsson försvarade titeln från i fjol efter tuff kamp

Mats Jonsson vann totalen i Midnattssolsrallyt i överlägsen stil i fjol. I dag försvarade rallyveteranen titeln – efter en spännande tvekamp mot Daniel Wall.
– Jag redde ut det till slut, säger Mats Jonsson.

Annons:

Årets upplaga av Midnattssolsrallyt i Vimmerby blev en jämn och tät strid om vem som skulle få titulera sig mästare. 

Lördagens avslutande etapp innehöll en kamp mellan Daniel Wall, Volvo 240 i klass 17, och Mats Jonsson, Mazda 323 4WD i klass 23. Jonsson ledde med endast 6,2 sekunder inför rallyts sista sträcka som var på 17,4 kilometer och visade varför han har 18 svenska mästerskapstitlar i prisskåpet. Han var åtta sekunder före på sträckan och segermarginalen blev på 14,2 sekunder. 

– Det är givetvis jätteroligt att jag lyckades vinna till slut men jag kämpa för det. Det var enklare att vinna i fjol, då försvann det en hel del bilar. Jag hade ett stort försprång inför sista sträckan så det var inte samma strid som det har varit den här gången. Det var jättetajt, säger Mats Jonsson. 

"Tur att motorn klarade sig"

I början av tävlingen låg han tvåa bakom Per Göthberg, som på nionde sträckan fick problem med bilen och tvingades bryta, och mot slutet hade allt mellan honom och Wall. 

– Jag låg tvåa rätt ofta och var väl upp några gånger i ledning men tappade. Det gick fram och tillbaka. Det har varit en bra fajt hela vägen. Det var först på sista sträckan som jag kände att det kunde gå vägen, säger han. 

Hur känns det att vinna på nytt?

– Klart att det är roligt och förväntningarna var väl kanske sådana men det är inte så lätt att få en bil att fungera i tre dagar. Jag hade värmeproblem under första dagen, det var nästan tur att motorn klarade sig.

Många grattis-sms

Under intervjun fick han många flera grattis-sms och det pinglade frisk från mobiltelefonen. 

– Ja, det är väl så det är. Det är roligt. Jag satte precis på telefonen och det plingar en del, säger han och skrattar. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt