Annons:

  • Tävlingsledarens hint om framtiden: ”Här finns allt men …”

    Chansen är väldigt liten att Vimmerby står för värdskapet i nästa års upplaga av Midnattssolsrallyt. Arrangören Lars Jonsson är nöjd med årets tävling och de tre åren. Foto: Ossian Mathiasson

  • Tävlingsledarens hint om framtiden: ”Här finns allt men …”

    Chansen är väldigt liten att Vimmerby står för värdskapet i nästa års upplaga av Midnattssolsrallyt. Arrangören Lars Jonsson är nöjd med årets tävling och de tre åren. Foto: Ossian Mathiasson

Tävlingsledarens hint om framtiden: ”Här finns allt men …”

För tredje och sista året tog rallybilarna över Vimmerby och avsikten är att Midnattssolsrallyt ska gå vidare till annan plats nästa år.
– Här i Vimmerby finns allt men min drivkraft är ändå att tävlingen behöver förnyelse, säger Lars Jonsson, projektledare för Midnattssolsrallyt från Kungliga Automobilklubben, KAK.

Annons:

Det mesta talar för att Midnattssolsrallyt 2018 blir det sista i Vimmerby för den här gången. I tidigare intervjuer med Dagens Vimmerby har Lars Jonsson sagt att det kommer bli det bästa. 

Nu är årets tävling över – och Lars Jonsson kan stolt konstatera att han hade rätt. 

– Det är det bästa rallyt som vi har gjort. Vädret spelar naturligtvis in då det har regnat två år i rad. Nu blev det näst intill för varmt men så kan man inte säga, säger han. 

Hyllar funktionärerna

När förarna körde upp på rampen på området efter att ha genomfört tävlingen var det många deltagare som tog tillfället i akt att berömma arrangören, funktionärerna, vägarna och den goda stämningen. 

Lars Jonsson delar ut mycket beröm till alla funktionärer som gör tävlingen möjlig.

– Det är tusentals funktionärer som har varit ute på sträckorna och gjort ett fantastiskt jobb och hållit vår fana högst. För första gången har vi åkt mer norrut på vägar i Östergötland och det har känts kanonbra, säger han och lägger till: 

– När man har gått på området på kvällarna och tittat så är det som ett enda stort scoutläger för människor som är över 65 år. Det meckas och skruvas, man hjälper varandra med allt möjligt, säger han. 

"Dum i huvudet om jag flyttar"

Lars Jonsson har ingen aning om var rallyt hamnar nästa år och det mesta tyder på att det inte blir en fortsättning i Vimmerby. 

– Vimmerby vill också fortsätta och på ett sätt är jag dum i huvudet om jag flyttar. Här i Vimmerby finns allt men min drivkraft är ändå att tävlingen behöver förnyelse, säger han. 

När tävlingen kom till Vimmerby 2016 var intresset stort och det är den alltjämt. 

– Absolut, men den behöver förnyas då och då. Det är en sak som jag är säker på, det är att tävlingen kommer komma tillbaka till Vimmerby någon annan gång. 

Det blir inte Vimmerby nästa år alltså?

– Avsikten är att det inte ska vara i Vimmerby, det har ingen planerat för men det är inte omöjligt. Midnattssolsrallyt har en historia av att vara över hela landet och tävlingen ska flytta runt, så är det bara.

När står det klart var tävlingen hålls 2019?

– I september blir det. Vi har flera intressenter som tycker att det vore intressant. De har varit här och tittat på tävlingen. 

Hur vill du sammanfatta de här tre åren med Vimmerby som centralort?

– Det har varit tre jättebra år och samarbetet med Vimmerby kommun och alla andra kommuner i närområdet vill jag verkligen lyfta fram. Det har varit så extremt smidigt att jobba med alla dessa kommuner, vi har haft full support.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt