Annons:

400 funktionärer jobbade under Semesterracet – nu hyllas de

Roger Karlsson, ordförande i Vimmerby MS, hyllar de runt 400 funktionärer som gjorde Semesterracet möjligt att genomföra. Foto: Linus Johansson

400 funktionärer jobbade under Semesterracet – nu hyllas de

Vimmerby MS hade hjälp av runt 400 funktionärer under Semesterracet.
– Jag är väldigt tacksam mot alla som ställer upp och lägger sin tid på tävlingen. Utan dem skulle vi inte kunna arrangera Semesterracet, säger Roger Karlsson, ordförande i Vimmerby MS.

Annons:

Upp emot 400 funktionärer hjälpte, på ett eller annat sätt, till för att göra folkracetävlingen Semesterracet möjlig att arrangera.

– Många jobbar både innan, under och efter tävlingen. Om jag ser till de fem tävlingsdagarna så var det drygt 200 funktionärer igång varje dag. Det är även en hel del funktionärer som kommer från klubbar utifrån och som kommer hit och hjälper till helt ideellt, säger Roger Karlsson.

– Samtliga funktionärer är guld värda för oss. Mitt i all röra under tävlingen är man nog för dålig på att tacka dem för det de gör. Så jag vill passa på att säga hur otroligt tacksam jag är över det arbete de lägger ned, fortsätter VMS-ordföranden.

Lokala föreningar hjälper till

Semesterracet är också ett bra tillfälle för flera föreningar i kommunen att tjäna en slant.

– Vi har ett antal föreningar som hjälper till och som vi betalar. Det blir ett bidrag till deras verksamhet. Frödinge/Brantestad SK sköter kiosken på kullen och Södra Vi IF gör ett jättejobb med städningen varje dag. Sen har vi Offside som sköter nattbevakningen och Lions har hand om köket och publikparkeringen, säger Roger Karlsson.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt