Hemmaseger i rallysprinten efter många återbud

Victor Karlsson, till vänster vann, klass 2 i rallysprinten i Gnagaredalen. Foto: Ingela Karlsson

Lördagens rallysprint i Gnagaredalen blev av – trots det stora snöfallet under natten. Arrangörerna fick ordning på banan och hemmaföraren Victor Karlsson vann en av klasserna.

Hälften av det planerade startfältet försvann på grund av snöovädret. Vimmerby MS fick 14 återbud under morgondagen, vilket innebar att det bara blev 14 starter i rallysprinten som körs till Michael Johanssons minne.

– Vi valde att köra tävlingen och göra det bästa av det, en del barnarbete krävdes och vi sköt på starttiden till 10:45 för att bästa förhållanden för våra tappra förare och funktionärer som tagit sig hit, säger VMS Alexander Alexandersson.

Karlsson vann

I klass ett blev det idel Ydre-förarae på pallen. Vann gjorde Jesper Johansson tillsammans med Tomas Johansson. Tvåa kom Patrik Pettersson/Robin Jonsson och trea Victor Nordh/Marcus Moberg.

I klass 2 blev det samma sak: en klubb tog alla pallplatser och den här gången var det Vimmerby MS. Vann gjorde Victor Kalrsson/Ralf Rosberg följt av Kjell Fransson/Mats Körner och Morgon Olsson/Caroline Arvidsson.