Annons:

Traditionsenlig folkracepremiär på långfredagen

I morgon drar årets folkracesäsong igång i Gnagaredalen. Cirka 140 förare gör upp i Vimmerbys MS traditionsenliga påskrace. – Äntligen är vinterdvalan över, säger Vimmerbys MS Beatrice Ågren Karlsson.

Annons:

I många år har Vimmerby MS arrangerat en påsktävling. Så blir det även i år. Totalt kommer 140 ekipage till Vimmerby för att göra upp i tre olika klasser: senior, dam, junior.

– Det ser bra ut inför tävlingen. Vi har kört den här tävlingen i tio-femton år och det ska bli jätteskönt att komma igång. Jag ska inte säga att jag är nervös, men det känns att det är den första tävlingen, säger Ågren Karlsson.

Tävlingen körs som vanligt, men det är ingen runner up i finalheaten. Ågren Karlsson är spänd på vad fjolårets tre första i juniorklassen i Semesterracet kan prestera som seniorer.

– Det ska bli spännande att se hur de står sig i seniorklassen. Annars är det jättesvårt att säga hur det går. Vad som helst kan ju hända.

De tre nyblivna seniorerna är Markus Stjärnström och Felix Karlsson från Vimmerby MS samt Markus Hansson från Karlskrona. 

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt