Annons:

Anmälan till Semesterracet har öppnat – tror på ny succé

Anmälan till årets upplaga av Semesterracet i Vimmerby öppnade i dag. Foto: Linus Johansson

Anmälan till Semesterracet har öppnat – tror på ny succé

Den 9-13 juli körs Sveriges största folkracetävling i Vimmerby. I dag öppnade anmälan till Semesterracet,
– Jag tror att det stora intresset för tävlingen finns kvar, säger tävlingsledaren Beatrice Ågren Karlsson.

Annons:

Efter några lite svagare år sett till antalet anmälda förare har Vimmerby MS stora tävling Semesterracet återhämtat sig rejält. Till förra sommarens tävling anmälde sig 746 förare och det var en av de högsta noteringarna i tävlingens historia.

– Det var inte rekord, men en av de bästa siffrorna på många år, säger Beatrice Ågren Karlsson.

Tror du att det stora intresset för tävlingen finns kvar i år?

– Det tror jag, det låter så när man lyssnar runt.

Samma upplägg

Semesterracet kommer att ha exakt samma upplägg som förra året. Det innebär att seniorerna kvalar i tre dagar medan juniorer och veteraner kvalar i två dagar. Damerna kör hela sin tävling under fredagen.

– Vi kommer att köra vidare med precis samma upplägg som förra året. Då gjorde vi en ändring och det var att damerna får samma upplägg som herrarna (seniorerna) på sin finaldag med en extra final och sista chansen-heat. Det upplägget kommer vi att ha kvar.

Diskuterar kring damklassen

Beatrice Ågren Karlsson berättar att arrangerande Vimmerby MS hela tiden funderar på eventuella förändringar, men att det inte blir några sådana i årets tävling.

– Det vi till exempel för samtal kring är damklassen. Förra året var det 100 damer som körde, 50 av dem undrar varför de inte får kvala till sin finaldag medan 50 tycker att det är jättebra som det är. Anledningen är egentligen att det alltid har sett ut på det här sättet. Vi funderar på det, men frågan är hur vi ska lägga upp tävlingen om vi ändrar på damklassen, säger Beatrice Ågren Karlsson.

Anmälan till Semesterracet öppnade som sagt upp i dag och efter ett par timmar hade ett tiotal förare anmält sig till tävlingen.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt