Annons:

REKORD I ANTAL ANBUD – VMS DROG IN FLERA MILJONER

Anbudskön ringlade sig lång efter att lördagens finaler gått i mål. Foto: Linus Johansson

REKORD I ANTAL ANBUD – VMS DROG IN FLERA MILJONER

Att Semesterracet, och inte minst anbuden, är Vimmerby MS stora kassako är ingen hemlighet. Under årets tävling drog VMS in över två miljoner kronor på anbuden.
– Antalet anbud i samband med årets tävling är rekord, säger tävlingsledaren Beatrice Ågren Karlsson.

Annons:

Folkrace är en väldigt udda sport på det sättet att alla som ställer upp i en tävling får förbereda sig på att förlora sin bil. Varje tävlingsdag får man lägga anbud på de bilar som inte ska köra vidare i den aktuella tävlingen. Ett anbud kostar 200 kronor och de pengarna går rakt ned i den arrangerande klubbens ficka.

Över 10 000 anbud

De senaste åren har antalet anbud över tävlingsveckan legat på runt 9 500 stycken och det har därmed inbringat strax under två miljoner kronor till Vimmerby MS. När Semesterracet avgjordes den gångna veckan blev det mer än så.

Flest anbud lämnades förstås in i samband med lördagens finalkörning för seniorer och juniorer. Då stannade antalet anbud på 4 246 stycken. Totalt över hela tävlingen lämnades 10 625 anbud in. Det i sin tur innebär att Vimmerby drog in en bit över två miljoner kronor på anbuden, närmare bestämt 2 125 000 kronor.

Anbuden avgör

För Vimmerby MS är det i mångt och mycket just anbuden som avgör om det ska bli en lyckad tävling rent ekonomiskt.

– Inkomsten för anbuden är viktig för små klubbar, men den är också viktig för oss. Vi försöker hela tiden investera och utvecklas. Det handlar till exempel om nya lastmaskiner och till årets tävling hade vi en ny kiosk som stod färdig, säger Beatrice Ågren Karlson.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt