Annons:

Karlsson vann efter otursförföljd säsong: ”Äntligen”

Emil Karlsson från Vimmerby MS vann helgens folkracetävling i Lessebo. Foto: Privat

Karlsson vann efter otursförföljd säsong: ”Äntligen”

Mariannelundskillen Emil Karlsson slog till och vann helgens folkracetävling i Lessebo.
– Äntligen så släppte oturen. Det var riktigt skönt att ta första segern, säger Vimmerby MS-föraren.

Annons:

Emil Karlsson gjorde ett fint kval på Semesterracet i Vimmerby och avancerade till finaldagen, som inte gick lika bra med startsmällar och två poäng från C-final. Veckan därpå kom han dock tvåa i B-finalen i Gotlandsfestivalen. 

I helgen fick han äntligen kliva högst upp på pallen i en A-final i Lessebo MK:s folkracetävling med 17 tävlande i juniorklassen. 

– Jag är väldigt nöjd med helgen. Allt flöt på bra i kvalomgångarna och kändes jättebra med körningen. Jag höll koncentrationen och tempot ute på banan, säger Emil Karlsson. 

"Gått väldigt knackigt"

Med dessa kvalresultat var Emil Karlsson tvåa in i A-finalen där han hade innerspår till första sväng, tog ledningen och höll det in i mål. 

– Denna säsong har gått väldigt knackigt. Jag har varit i många A-finaler och väl där har jag inte gått chansen att köra om det på grund av bilproblem. Äntligen så släppte oturen. Det var riktigt skönt att ta första segern. Jag måste verkligen tacka Patrik Lundh som jag delade bil med, han stod för en jättebra bil, säger Emil Karlsson. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt