Annons:

Bjerkert tog det lugnt: ”För gammal för att åka på chans”

Calle Bjerkert växlade upp under dagens gång. Foto: Stefan Storback

Bjerkert tog det lugnt: ”För gammal för att åka på chans”

Calle Bjerkert gjorde sin första tävling på sju månader när SM kördes hemma i Vimmerby. Han gick inte för fullt, men var nöjd med de besked han fick. – Det här var ett positivt besked. Jag kände mig stark, säger Calle Bjerkert.

Annons:

Sjua i klassen SM2 och 22 i totalsammanställningen. Det blev Calle Bjerkerts facit när SM-deltävling nummer tre kördes i Vimmerby på lördagen.

– Jag åkte väldigt stelt de första tre varven. Det var först på det sista varvet som det kändes riktigt bra. Det gick bättre och bättre och jag känner mig fräsch. Det här var ett positivt besked, tyckte Calle Bjerkert.

Hade du hoppats på mer?

– Med tanke på att det var så länge sedan jag tävlade hade jag inte lagt någon ambition alls. Däremot är jag lite frustrerad över att jag inte fick till fjädringen som jag ville. Dammet gjorde att det var annorlunda att köra mot vad det brukar vara i de här skogarna.

Axeln kändes hyfsat

Just dammet gjorde att Calle Bjerkert tog det medvetet lite lugnare.

– Jag lovade mig själv innan tävlingen att jag inte skulle utsätta mig för något. Det var runt 80 procent som gällde. Jag är för gammal för att åka på chans.

Du hade mer att ge med andra ord?

– Ja, men det hade nog alla. Men det var ändå positivt och axeln kändes hyfsat bra. Nu är det bara att gnugga vidare, säger Calle Bjerkert.

Nästa stora tävling för Vimmerbyföraren blir Stångebroslaget den åttonde juli.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt