Endurosäsongen över för Didrik - Vasaloppet nästa

Didrik Gustafsson, Vimmerby MS, slutade på en sammanlagd tiondeplats i endurons JSM 2-klass.

Vimmerby MS hade två förare med i helgens avslutande SM-deltävling i enduro. För Didrik Gustafsson i JSM2 slutade det med en 16:e plats i klassen, och han behöll sin sammanlagda tiondeplats i mästerskapet.

På lördagen kördes den sista deltävlingen i 2019 års enduro-SM i Enköping. Två Vimmerby MS-åkare deltog, Didrik Gustafsson i JSM 2 samt Mattias Jonsson i VRM 1.

Inför lördagens säsongsavslutning låg Didrik Gustafsson på tionde plats i sammandraget, och förhoppningen var att kunna klättra i helgen.
Det gick inte, men han behöll ändå sin sammanlagda tiondeplats. Starkt jobbat med tanke på att det här var hans första fulla JSM-säsong.

Körde omkull 20 gånger

– Placeringsmässigt är jag ändå ganska nöjd – både med sista tävlingen och totalt. Till helgens tävling hade det tillkommit några förare från SM-crossen, så det var riktigt tufft motstånd.
– Det var en väldigt tuff bana – blött och många djupa spår. Jag som nästa aldrig brukar köra omkull var det nog ett 20-tal gånger under tävlingen, säger Didrik.

Vasaloppet nästa

När SM-säsongen nu är över planerar Didrik att ta ett uppehåll från allt motorcykelåkande. Det blir ingen Novemberkåsa, utan siktet är redan inställt på nästa års JSM, hans sista säsong som junior.

– Tanken är att jag ska lägga om träningen lite. Det kommer bli mycket fys, få upp styrkan och få full motivation igen. I vinter blir det istället mycket skidåkning, bland annat ska jag åka Vasaloppet, berättar Didrik.

Mattias tolva

I riksmästerskapet för veteraner körde Vimmerby MS-åkaren Mattias Jonsson in på tolfte plats av 40 startande i klassen VRM 1, varav 36 tog sig i mål. Vann klassen gjorde hemmaåkaren Niklas Gustafsson, Göta MS.

Jonsson slutade på 22:a plats i totalen.